fbpx

Căutare

Share this article

Între 25 şi 30 mai, casa de licitaţii bucureşteană Artmark organizează nu mai puţin de cinci licitaţii: o licitaţie cu lucrări de Nicoale Vermont, o alta dedicată stilurilor Art Nouveau şi Art Deco, o licitaţie de Artă Naivă, una de Artă Postebelică şi Contemporană şi o licitaţie de sculptură şi mobilier de grădină.

Gravuri şi picturi pe pânză semnate de Nicolae Vermont – unul din numele importante ale picturii moderne româneşti – vor face parte din licitaţia dedicată pictorului, al cărei lot-vedetă este pictura ”Scrisoarea de dragoste”, estimată la preţuri cuprinse între 15.000 şi 25.000 de euro (licitaţia va avea loc pe 25 mai la Artmark – Palatul Cesianu-Racoviţă). Vase din sticlă stratificată, gravate cu acid, panouri decorative, ceasuri şi veselă îmbinând forme îndrăzneţe ce amintesc de opulenţa şi extravaganţa de după război, vor fi cuprinse în licitaţia de Art Nouveau şi Art Deco, ce va avea loc pe 25 mai la Artmark – Palatul Cesianu-Racoviţă.

Tablouri semnate de Gheorghe Ciobanu, Emil Pavelescu, Alexandru Savu etc., estimate la preţuri cuprinse între 150 şi 2.500 de euro, vor alcătui licitaţia de Artă Naivă, ce va avea loc pe 30 mai la Athénée Palace Hilton Bucureşti.

 

Lucrări realizate de unii dintre cei mai reprezentativi artişti români contemporani – Corneliu Baba, Geta Brătescu, Sorin Ilfoveanu, Ştefan Câlţia, Paul Neagu, Adrian Ghenie, Constantin Piliuţă – vor putea fi achiziţioante în cadrul licitaţiei de Artă Postebelică şi Contemporană, al cărei cel mai valoros lot este o lucrare din oţel semnată de Paul Neagu, estimată la 20.000 – 25.000 de euro (licitaţia se va desfăşura pe 30 mai la Athénée Palace Hilton Bucureşti). În timp ce opere semnate de Pierre Auguste Renoir, Jean-Baptiste Carpeaux, Frederic Storck, Oscar Han, Dimitrie Paciurea, Marcel Guguianu, Ion Irimescu şi Paul Neagu vor alcătui licitaţia de sculptură şi mobilier de grădină, care se va desfăşura pe 25 mai, la Artmark – Palatul Cesianu-Racoviţă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO