fbpx

Căutare

Share this article

Lucruri de făcut la Sighişoara – dacă ai chef să te simţi ca într-un basm sau înapoi într-o epocă mai liniştită şi mai aşezată, dacă ai nevoie de o deconectare completă de la iureşul vieţii şi vrei să te bucuri de tine şi de cel de alături, atunci Sighişoara este destinaţia cea mai potrivită pentru un city break prelungit.

Cetatea medievală permanent locuită încă de la construcţia ei în secolul al XII-lea,are un farmec greu de egalat. Nu foarte întinsă – o poţi străbate complet, la pas în vreo 2 ore, Sighişoara cere însă timp pentru a fi descoperită, ca toate destinaţiile care ţin mai degrabă de atmosferă şi de capacitatea privitorului de a intra în poveste.

Iată cinci lucruri de facut la Sighisoara pe care ţi le recomandăm pentru a te bucura de o experienţă cât mai autentică

Turnul Cetăţii. Foto: Hepta.

Turnul cu Ceas. Deşi aceasta nu este singura poartă de intrare în cetate, îţi recomandăm ca la prima întâlnire cu Sighişoara să pătrunzi între zidurile ei prin Turnul cu Ceas. Dacă alegi să vizitezi oraşul vara, bucură-te de parfumul teiului din imediata vecinătate, în timp ce aştepţi să bată ceasul de ora 12 după-amiază. Atunci are loc cea mai frumoasă secvenţă de dans a figurinelor din Turnul cu Ceas. (Dacă cumva te apucă ploaia, stai fără grijă, teiul este aşa de bogat că serveşte şi de umbrelă).

Lucruri de făcut la Sighişoara – Biserica Mânăstirii. Clădirea bisericii care a aparţinut de Mânăstirea Dominicană se află în imediata vecinătate a Turnului cu Ceas şi este cu adevărat impozantă. Viziteaz-o la interior pentru a vedea frumuseţea şi simplitatea liniilor sale gotice, dar şi colecţia de 35 de covoare orientale preţioase pe care o adăposteşte. Vei fii surprins de complexitatea unor ţesături vechi de peste 300 de ani. Iar dacă vrei un pic de tihnă, bea o bere în curtea hotelului de vizavi, citeşte o carte şi admiră felul în care lumina soarelui îşi schimbă culoarea pe măsură ce trece ziua.

Scara Acoperită. Fă-ţi curaj şi urcă cele 172 de trepte ale scării acoperite care lega oraşul de şcoala aflată în apropiere de Biserica din Deal. Numită şi Scara Şcolarilor este o bună metodă de a urca dealul abrupt, mai ales dacă plouă sau e caniculă. Profită de ocazie să te gândeşti cum şcolari silitori urcau aceleaşi trepte cu tine încă de la 1600.

Lucruri de făcut la Sighişoara
Lucruri de făcut la Sighişoara – Biserica din Deal. Foto: Hepta.

 

Biserica din Deal. Poate cel mai valoros obiectiv arhitectonic din oraş, Biserica te surprinde prin măreţie şi aerul demn. Caută în interior frescele care îl arată pe Sfântul Gheorghe ucigând balaurul şi caută să afli povestea Suzanei, direct legată de această scenă. Nu ocoli cimitirul care se deschide chiar în faţa bisericii – o pădure presărată cu morminte sobre şi elegante, care te îmbie să reflectezi asupra modului în care frumuseţea şi trecerea pot să fie atât de apropiate. Iar dacă vrei să simţi ceva adrenalină, coboară pe celălaltă cale de acces către Piaţa Cetăţii, după ce se lasă întunericul. Vei trece pe un drum pustiu şi întunecat pe lângă o curte care adăposteşte inexplicabil un dric vechi de peste un veac.

Piaţa Cetăţii. Foto: Hepta.

 

Lucruri de făcut la Sighişoara – Piaţa Cetăţii. Găseşte loc la o terasă, cere o bere nefiltrată şi bucură-te de priveliştea unor case vechi de sute de ani. Culorile lor vesele, dar şi stabilitatea pe care o respiră, îţi aduc pace în suflet: iată că omul este capabil să facă lucruri ce pot dăinui peste sute de ani. Ascultă murmurul colegilor de terasă şi încearcă să ghiceşti câte alte generaţii au stat ca tine în tihnă, seara, fix în acelaşi loc.

Te invitam sa citesti si: Cele mai frumoase orașe mici din România

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO