Cinci plaje unde să te ascunzi de frig - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Dacă şi ţie ţi se pare că acest ianuarie a fost mai friguros decât oricare alt început de an de care îţi aminteşti şi dacă vrei să scapi de senzaţia că vara nu o să ne mai viziteze niciodată sau dacă pur şi simplu vrei să evadezi din regatul frigului şi al gheţii în care s-a transformat pentru moment România, atunci ia-ţi inima în dinţi şi porneşte cu gândul sau de-adevăratelea către cele mai frumoase plaje pe care te poţi bucura din plin de soare chiar acum.

Ţi-am pregătit un top cinci destinaţii de vară în plină iarnă.

Oman. Foto: iStock

Oman – 1001 de nopţi pe malul Oceanului

Una dintre cele mai exotice destinaţii ale momentului, Omanul îţi oferă o imagine concretă şi autentică, în absolută siguranţă, asupra civilizaţiei şi farmecului Orientul Mijlociu. Cu un relief neaşteptat de bogat, deşert, lanţuri muntoase şi o coastă cu climă blând şi umedă, sultanatul îţi pune la dispoziţie o infrastructură ireproşabilă şi o serie de resorturi de lux în care să te răsfeţi. Apele albastre ale Oceanului Indian sunt străjuite de plaje cu nisip fin, întrerupte pe alocuri de stânci dantelate.

Seychelles. Foto: iStock

Seychelles – romantism tropical

Will şi Kate şi-au petrecut luna de miere în Seychelles. Este o propoziţie care spune absolut totul despre acest arhipelag cu plaje romantice, climă tropicală şi o cultură formată la întâlnirea dintre Africa, China, India şi Franţa imperială. Peisajele sunt parcă desprinse din vederile care încearcă să descrie paradisul, arhitectura este colonială de inspiraţie franceză, iar meniurile cuprind preparate din bucătăria portugheză, africană, franceză şi indiană. Cele 115 insule ale arhipelagului sunt în majoritate nelocuite, cea mai mare parte a atolilor fiind un adevărat sanctuar pentru 2 milioane de păsări.  

Singapore. Foto: iStock

Singapore – incursiune în viaţa citadină a Asiei

Micuţul oraş-stat aşezat foarte aproape de linia Ecuatorului are parte de vară permanentă, deci nu dai greş dacă eşti în căutarea de beach-barului perfect indiferent de data din calendar. Îţi recomandăm insula Sentosa pentru o după-amiază leneşă la soare. Iar seara, profită de viaţa oraşului pentru o incursiune în stilul de viaţă asiatic: tumultuos, cu baruri efervescente şi restaurante şic, la curent cu cele mai noi trenduri în domeniu de la Londra, New York sau Paris.

Republica Dominicană. Foto: iStock

Republica Dominicană – paradisul verde al Caraibelor

Ce poate egala o evadare în Caraibe? Noi nu am găsit un răspuns. Cunoscută drept una dintre cele mai bogate şi mai eco ţări ale regiunii, Republica Dominicană este şi cea mai vizitată din regiune. Plajele cu nisip fin şi alb fac loc culmilor muntoase, vegetaţia este bogată, infrastructura este ireproşabilă. În capitală – Punta Cana, se află marile hoteluri internaţionale, iar risipite pe coastele muntoase se află o serie de resorturi ecologice apreciate de turişti sensibili la mediu din întreaga lume. Şi să nu uităm: această ţară caraibeană are printre cele mai bune terenuri de golf din lume.   

Mallorca. Foto: iStock

Mallorca – la o aruncătură de băţ de bătrânul continent găseşti vara perpetuă

Cu temperaturi maxime în luna ianuarie variind între 25 şi 30 de grade, Mallorca este una dintre cele mami calde destinaţii europene pentru turistul care degeră în emisfera nordică. Proximitatea faţă de continent, transformă această insulă din arhipelagul Baleare într-o destinaţie uşor accesibilă, dar şi într-una familiară. Toate civilizaţiile mari din zona au vrut să o stăpânească – romanii, maurii, până şi vandalii au ajuns aici. Spaniolii însă o deţin şi şi-au impus stilul de viaţă, aşa că aşteaptă-te la prânzuri bogate, stropite din belşug cu vin de calitate, într-un decor de vis: munte verde şi ocean albastru înspumat.    

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO