Căutare

Share this article

În timp ce duminică seara au fost celebrate, la Los Angeles, cele mai bune realizări muzicale ale anului precedent (gala celei de-a 59-a ediţii a Premiilor Grammy), la Londra au fost sărbătorite cele mai bune filme (gala premiilor BAFTA – British Academy of Film and Television Arts). 

La La Land„, comedia romantică scrisă şi regizată de Damien Chazelle, ce-i aduce în prim plan pe Ryan Gosling şi Emma Stone în rolurile unui pianist jazz şi al unei actriţe, şi-a adjudecat cinci premii BAFTA la categoriile: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună imagine şi cea mai bună muzică originală, informează news.ro.

Deloc surprinzător, având în vedere recordul filmului obţinut la Globurile de Aur în luna ianuarie, unde a câştigat şapte premii din şapte nominalizări; la gala premiilor BAFTA, La La Land detaşându-se de filmele „Arrival”, „I, Daniel Blake”, „Manchester by the Sea” şi „Moonlight”.

Dacă interpretarea actriţei Emma Stone a convins juriul că merită premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal – categorie la care au fost nominalizate şi Amy Adams („Arrival”), Emily Blunt („The Girl on the Train”), Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”) şi Natalie Portman („Jackie”) –, cea a lui Ryan Gosling a fost surclasată de interpretarea lui Casey Affleck (din filmul ”Manchester by the Sea„, premiat şi la categoria cel mai bun scenariu original, scris de Kenneth Lonergan), care a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal.

La La Land, Foto: Hepta

Printre câştigătorii serii s-au numărat şi Dev Patel, care a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar („Lion”); Viola Davis, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar („Fences”); Tom Holland, cel mai promiţător actor (votat de public); regizorul iranian Babak Anvari, premiu pentru debutul în lungmetraj (filmul cu accente horror ”Under the Shadow”).

Pelicula ”Fiul lui Saul”, de László Nemes (în care joacă şi actorul român Levente Molnar), a primit premiul pentru cel mai bun film străin; drama biografică ”Jackie, a lui Pablo Larraín, a fost recompensată pentru cele mai bune costume;Fantastic Beasts and Where to Find Them”, al lui David Yates, pentru cea mai bună scenografie; ”The Jungle Book”, al regizorului Jon Favreau, pentru cele mai bune efecte speciale; ”Arrival”, science fiction-ul lui Denis Villeneuve, pentru cel mai bun sound.

”Kubo and the Two Strings”, produs şi regizat de Travis Knight, a fost declarant cel mai bun film de animaţie iar ”13th”, al regizorului Ava DuVernay, cel mai bun film documentar.

Suntem curioşi ce surprize îi sunt rezervate filmului „La La Land” la gala premiilor Oscar, din 26 februarie, având în vedere că şi acolo este marele favorit, cu 14 nominalizări la 13 categorii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO