fbpx

Căutare

Share this article

Într-un an de pierderi grele și emoționante, 2021 a decis să se încheie cu încă un eveniment tragic: Betty White, o legendă a comediei, cunoscută cel mai bine pentru rolul din The Golden Girls, a murit pe 31 decembrie. Iată tot ce știm despre ce s-a întâmplat în cazul morții lui Betty White.

De ce a murit Betty White?

Betty White a sfârșit în urma unui accident vascular cerebral suferit pe 25 decembrie 2021, cu șase zile înainte de moartea ei din 31 decembrie, la vârsta de 99 de ani, potrivit certificatului său de deces.

Certificatul de deces eliberat în Los Angeles menționează accidentul vascular cerebral drept cauză a morții.

Când a apărut prima dată vestea despre moartea ei, Departamentul de Poliție din Los Angeles a postat pe Twitter că ancheta sa preliminară dezvăluie o „cauză naturală a morții și nu există nicio dovadă de alte suspiciuni”.

Agentul ei care i-a fost alături foarte multă vreme, Jeff Witjas a confirmat pentru ABC News că a murit din cauze naturale.

„A murit în somn, în propriul ei pat. Atât de simplu este”, a declarat Witjas pentru ABC News.

Betty White a murit în casa ei de pe North Carmelina Avenue din cartierul Brentwood din Los Angeles.

Zvonurile susțin că Betty White a murit după ce actrița a primit doza booster a vaccinului anti-COVID

„Pot să spun 100%, Betty nu a murit din cauza rapelului, nu a murit din cauza COVID, nu a avut niciodată COVID”, a spus agentul ei Jeff Witjas pentru publicația ET. „Betty a fost o doamnă sănătoasă și pentru cei care încearcă să înceapă o conversație politică despre vaccinuri cu Betty White, îi sfătuiesc să nu o facă. Nu este adevărat. Betty nu a făcut niciodată rapelul.”

Associated Press a dezmințit citatul fals despre vaccin (mai jos), care a fost distribuit pe scară largă pe rețelele sociale, după moartea ei, pe 31 decembrie 2021.

„Mâncați sănătos și faceți-vă toate vaccinurile. Tocmai am primit doza booster astăzi – Betty White, 28 decembrie 2021”

Betty White

Betty White a ratat cu puțin aniversarea de 100 de ani

În mod ironic, Betty White ținuse titlurile de prima pagină ale publicațiilor recente chiar înainte de moartea ei. Asta pentru că se pregătea să sărbătorească cea de-a 100-a aniversare, pe 17 ianuarie 2022. Din păcate, a murit cu doar câteva săptămâni înainte de ziua cea mare, la vârsta de 99 de ani.

De fapt, s-a făcut un film în onoarea centenarului lui White. Betty White: 100 Years Young o va prezenta pe marea actriță alături de o distribuție plină de vedete, cu nume precum Ryan Reynolds, Tina Fey, Clint Eastwood, Morgan Freeman, Carol Burnett și Jimmy Kimmel. Filmul era planificat să ajungă în 900 de cinematografe selectate chiar pe data de 17 ianuarie. La scurt timp după moartea ei, producătorii au anunțat că evenimentul de lansare al filmului se va desfășura conform planului.

„Vom merge mai departe cu planurile noastre de a prezenta filmul pe 17 ianuarie, în speranța că filmul nostru va oferi o modalitate pentru toți cei care au iubit-o de a-și sărbători viața – și de a experimenta ceea ce a făcut-o o comoară națională”, producătorul Steve Boettcher a declarat într-o declarație pentru CNN.

Cum arăta viața de familie a lui Betty White?

Betty White

„Chiar dacă Betty era pe cale să împlinească 100 de ani, am crezut că va trăi pentru totdeauna”, a declarat agentul și prietenul ei apropiat, Jeff Witjas pentru publicația PEOPLE.

„O să-mi fie teribil de dor de ea, la fel și de lumea animală pe care a iubit-o atât de mult. Nu cred că Betty s-a temut vreodată de moarte pentru că și-a dorit întotdeauna să fie alături de cel mai iubit soț al ei, Allen Ludden. Ea credea că va fi din nou cu el.”

Într-adevăr, White fusese căsătorită de trei ori în 1945, 1947 și 1963. Ludden a fost ultimul și cel mai longeviv soț al ei, deoarece au fost căsătoriți până la moartea lui, în 1981.

Deși White și Ludden nu au avut copii împreună, ea a avut trei copii vitregi din căsătoria anterioară a lui Ludden. Și așa cum a menționat și Witjas în declarația sa, ea era cunoscută ca o mare iubitoare a animalelor. A lăsat în urmă zeci de ani de lucru cu Comisia Zoo din Los Angeles, Fundația pentru animale Morris, Fundația pentru animale sălbatice din Africa și Actors & Others for Animals.

De ce a fost numită Betty White „fata de aur”?

Cariera lui Betty White a început când actrița avea numai 8 ani, în anii 1930. În deceniile care au urmat, ea și-a făcut un nume important în serialele de televiziune, precum și în aparițiile unde era invitată alături de câștigătorii premiilor Emmy, la The Mary Tyler Moore Show. Cu toate acestea, ea este cel mai bine cunoscută pentru rolul lui Rose Nylund din The Golden Girls, care a rulat timp de șapte sezoane și care i-a adus încă un Emmy.

După ce ani de zile a apărut în diverse emisiuni de televiziune, Betty White parcă a renăscut în anii 2000 și 2010. Performanța ei din The Proposal a condus la o petiție prin care i se cerea să găzduiască Saturday Night Live. Petiția a avut succes, făcând-o pe White cea mai în vârstă gazdă din istoria emisiunii, la 88 de ani. Apoi s-a întors la serialele televizate precum Land’s Hot in Cleveland și și-a lansat propria linie de îmbrăcăminte. I s-a oferit chiar și un documentar PBS despre viața ei, în 2018, intitulat Betty White: First Lady of Television.


Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO