Cine are toate șansele să plece cu statueta acasă? Marii favoriți ai premiilor Oscar 2022 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Decernarea premiilor Oscar în 2022 va avea loc pe data de 27 martie și toată lumea se întreabă cine sunt marii favoriți ai evenimentului. Se pregătesc ținutele, se calcă ultimele cămăși, se lustruiesc bijuteriile și toată lumea speră să plece cu statueta acasă. Emoțiile sunt extrem de mari, mai ales că e prima dată după doi ani în care gala premiilor Oscar se va desfășura ca pe vremuri, cu aceeași strălucire și fast atât pe covorul roșu, cât și în sală.

Cine sunt marii favoriți ai premiilor Oscar 2022?

Unele dintre cele mai mari vedete de la Hollywood, cum ar fi Kristen Stewart, Andrew Garfield, Will Smith și Nicole Kidman, sunt nominalizate la râvnita statuetă Oscar. Filme precum West Side Story, King Richard, Encanto, Being the Ricardos și Dune au obținut mai multe nominalizări, în timp ce The Power of the Dog conduce detașat topul cu 12 nominalizări în total.

Desigur, există lideri în fiecare categorie a Oscarurilor, iar asta se întâmplă în fiecare an. Dar spectatorii – precum și nominalizații înșiși – ar putea avea câteva surprize atunci când câștigătorii din acest an vor fi anunțați.

Iată ce spun criticii și care par să fie marii favoriți ai premiilor Oscar în 2022, la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun actor/actriță în rol principal/secundar.

Marii favoriți ai premiilor Oscar 2022 la categoria cel mai bun film al anului

Posibil câștigător: The Power of the Dog; Clasat la mustață: Coda

Nu se poate nega, CODA a devenit un film cu foarte mari șanse de câștig și pare să sufle în ceafa lui The Power of the Dog, mai ales având în vedere rezultatele lui la alte premii recente. A câștigat cel mai bun film la Hollywood Critics Awards. Totuși, conducând grupul cu 12 nominalizări generale, psihodrama occidentală a lui Jane Campion cu Benedict Cumberbatch și Kirsten Dunst a fost favorita criticilor încă de la debutul său la Festivalul de Film de la Veneția, a acumulat un număr considerabil de spectatori pe Netflix și, dacă va câștiga, va fi primul film al rețelei de streaming care va obține o asemenea onoare.

Cel mai bun regizor

Câștigător: Kenneth Branagh; pe locul doi: Jane Campion

Jane Campion a făcut o treabă superbă regândind The Power of the Dog. Dar un mai mare merit îi revine lui Kenneth Branagh, în rolul creierului din spatele filmului britanic, Belfast. El a regizat proiectul apreciat de critici care urmărește copilăria unui băiat (jucat de Jude Hill) la Belfast, Irlanda de Nord, la începutul unui conflict numit The Troubles. Belfast se bucură de un spectacol fantastic interpretat de Jamie Dornan, Judi Dench și Catriona Balfe, dar conducerea regizorală a lui Kenneth este cu adevărat ceea ce face filmul impecabil.

Cea mai bună actriță în rol principal

Câștigătoare: Kristen Stewart: pe locul doi: Jessica Chastain

Jos pălăria pentru Kristen Stewart! Ea a parcurs un drum lung de la Twilight la rolul ei apreciat de critici ca Prințesa Diana în Spencer. Performanța venerată a lui Kristen în filmul de dramă psihologică al lui Pablo Larrain i-a adus vedetei prima ei nominalizare la Oscar. De asemenea, a obținut o nominalizare la Globurile de Aur și la Critics’ Choice Movie Awards. Cu toate acestea, Kristen a fost lăsată în afara nominalizărilor la Screen Actors Guild Awards. Ea se confruntă cu o concurență dură din partea actriței Jessica Chastain din The Eyes of Tammy Faye. Jessica a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal la SAG, așa că are, de asemenea, șanse mari să câștige Oscarul. Dar pe lista noastră, Kristen rămâne liderul.

Marii favoriți ai premiilor Oscar 2022 la categoria cel mai bun actor în rol principal

Câștigător: Will Smith; pe locul doi: Andrew Garfield

Toată lumea se așteaptă ca Will Smith să câștige cel mai bun actor la Oscarurile din acest an. Sigur, Andrew Garfield a fost radiant în Tick, Tick…Boom!, dar Will și-a zdrobit complet rolul din Regele Richard. El joacă rolul lui Richard Williams, tatăl și antrenorul de tenis al lui Venus și Serena Williams. Will a câștigat deja la Globurile de Aur și la SAG anul acesta, așa că nu va fi surprinzător dacă lucrurile vor merge tot așa și la Oscar 2022. A mai fost nominalizat la Oscar pentru Ali și Persuit of Happyness, dar nu a câștigat niciodată. Pariem că se schimbă situația pe 27 martie.

Cea mai bună actriță în rol secundar

Câștigătoare: Ariana DeBose; pe locul doi: Kirsten Dunst

Ariana DeBose a primit momentul ei strălucitor în noul remake al lui Steven Spielberg, West Side Story. Ea joacă rolul esențial al Anitei, un imigrant portorican care se întâlnește cu Bernando. Ariana a ajuns faimoasă peste noapte datorită adaptării filmului muzical și a câștigat cel mai bun rol de actriță în rol secundar la SAG. Ea se confruntă, printre altele, cu Kirsten Dunst din The Power of the Dog pentru Oscar. Dar dacă impulsul înseamnă ceva, atunci Ariana va fi învingătoare la următoarea ceremonie.

Marii favoriți ai premiilor Oscar 2022 la categoria cel mai bun actor în rol secundar

Câștigător: Troy Kotsur; locul secund: Jesse Plemons

Starul din filmul Coda, Troy Kotsur va fi probabil câștigător la Oscar 2022. Actorul surd este într-o competiție fierbinte, după victoria sa istorică la premiile SAG. Troy a fost celebrat pentru rolul său în pielea personajului pescarului surd, Frank Rossi în filmul Coda. Filmul a rezonat cu adevărat în rândul spectatorilor și al criticilor, și asta se datorează în special lui Troy. Categoria Cel mai bun actor în rol secundar se va reduce probabil la Troy și starul din The Power of the Dog, Jesse Plemons. Este o cursă grea, dar credem că Troy are avantaj.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora