fbpx

Căutare

Share this article

Actorul care l-a readus pe Freddie Mercury pe marile ecrane, ne-a cucerit cu talentul său. Rami Malek a reușit să ne aducă aminte de ce l-am iubit atât de mult pe Mercury și de ce am ascultat fără oprire muzica celor de la Queen. Astăzi vorbim mai mult ca oricând despre Malek. Mulți i-au descoperi talentul acum câțiva ani în serialul Mr. Robot, însă succesul îl cunoaște acum, datorită lui “Bohemian Rhapsody”. Dar cine este actorul? Ce are în comun cu Freddie Mercury și care sunt cele mai bune filme cu Rami Malek.

Dacă Freddie își ascundea rădăcinile persane, Malek este mândru de cele egiptene

Născut în Los Angles pe 12 mai 1981, Rami Said Malek este copilul a doi emigranți egipteni Said Malek și Nelly Abdel-Malek. Părinții săi au părăsit capitala Cairo în 1978 atunci când Said care era ghid turistic în țara natală, a devenit fascinat de cultura occidentală. Cei doi au plecat în Statele Unite ale Americii și au ajuns în Sherman Oaks, Los Angeles, vizitând din când în când și faimosul Hollywood. Și-au făcut aici o viață – el vânzând asigurări, ea fiind contabil.

Însă, deși mutați în marea America, cei doi nu au uitat niciodată cultura de acasă. Așa că le-au transmis și celor trei copii ai lor tradițiile egiptene. Rami mai are un frate geamăn, Sami, profesor de engleză, care este cu mai mic decât el cu 4 minute și o soră mai mare, Yasmine, care este medic de urgență. Iar cei trei au învățat ce înseamnă cultura strămoșilor lor chiar de la părinții lor. Iar Rami a fost mereu mândru de rădăcinile sale … spre deosebire de Mercury care și le-a ascuns toată viața.

A fost mereu interesat de cultura egiptean. În casa lor se vorbea limba străbunilor, iar tatăl lor îi lua în miez de noapte să vorbească cu familia lui din orașul natal, Samalut. Ca orice emigrant, însă, Malek s-a integrat destul de greu în cultura de peste ocean. În copilărie numele său era des greșit pronunțat. Iar el era un copil timid. Abia în școala primară și-a găsit curajul de-ai contrazice pe toți cei care îi spuneau altfel de Rami.

Rami Malek împreună cu fratele său geamăn Sami la emisiunea Jimmy Kimmel Live!

De la visul părinților de a-l vedea avocat, la dorința sa de a fi pe scenă

Rami a fost coleg de clasă cu actrița Rachel Bilson la Notre Dame High School. Ca orice copil de emigrant (și nu numai) din anii ’80, părinții își doreau să devină avocat. Și la îndemnul lor a devenit parte din echipa de dezbateri. Aici, încercând să își găsească cele mai bune argumente în exercițiile din clasă, profesorul său a observat că are talent artistic și l-a încurajat să ia ore de actorie. Așa a ajuns să joace în spectacolele Zooman și The Sign, cu care a participat și la diferite competiții. Și atunci, pe scenă, l-a văzut prima dată pe tatăl său emoționat.

Said și Nelly au renunțat imediat la visul lor de a-și vedea copilul avocat. Le-a fost suficient să îl vadă de micuțul Rami pe scenă. Să îi descopere fața zâmbitoare atunci când juca. Și nu doar că au avut o reacție pozitivă atunci când acesta le-a spus că ar vrea să-și încerce norocul într-o carieră artistică, dar l-au încurajat. Așa că în 2003 și-a luat licența în Fine Arts la University of Evansville din Evansville, Indiana.

 

Rami Malek în filmul “Night at the Museum”

Înainte de la Bohemian Rhapsody a fost Mr. Robot … cele mai bune filme cu Rami Malek

Poate că despre Malek vorbește toată lumea în acest moment datorită faptului că a reușit să îl interpreteze incredibil pe Freddie Mercury în “Bohemian Rhapsody”, însă actorul nu ne-a fost nici până acum necunoscut, îl știm “Mr. Robot”. Datorită rolului lui Elliot Alderson, un hacker care suferă de depresie și trăiește în izolare, actorul a câștigat Premiul Emmy în 2016 pentru Cel mai bun actor într-un rol principal. Însă, acum Malek pare să fi cucerit pe toată lumea. Câștigând deja Globul de Aur pentru interpretarea sa a solistului trupei Queen, actorul este mare favorit și la Premiile Oscar.

Rami Malek în serialul “Mr. Robot”

Dar, repet, performanța sa actoricească nu este deloc o surpriză. Printre cele mai bune filme cu Rami Malek se numără trilogia “Night at the Museum” (2006, 2009, 2014), dar și producțiile “Oldboy”, “Battleship”, “The Master”, “Need for Speed” sau “Papillon”. Actorul și-a început cariera cu un rol mic în serialul “Gilmore Gilrs” (2004). Și a continuat cu roluri mai ales în producții de televiziune, dintre care cele mai importante fiind sitcomul de la FOX “The War at Home” (2005–2007), unde la jucat pe Kenny Al-Bahir, miniseria HBO “The Pacific” (2010), unde l-a interpretat pe Merriell „Snafu” Shelton și animația Netflix “BoJack Horseman” (2017-2018), unde a fost vocea personajului Flip McVicker. Însă, în mod clar, cel mai important proiect de până la “Bohemian Rhapsody” a fost serialul “Mr. Robot”. Nu doar că e o producție foarte bună (și apreciată de criticii din toată lumea), dar personajul interpretat de Malek este cu adevărat interesant, mai ales pentru cei interesați de lumea tehnologiei.

Rami Malek are o relație cu actrița care o interpretează pe fosta iubită a lui Freddie Mercury

Deși este foarte rezervat cu viața sa privată, Malek și-a făcut publică relația pe care o are cu actrița Lucy Boynton. Interesant este faptul că dacă el l-a interpretat pe Mercury în filmul “Bohemian Rhapsody”, iubita sa a jucat-o pe Mary Austin, fosta parteneră a cântărețului. Așa că, actrița care este muza și iubirea vieții personajului său din film, se pare că a devenit același lucru și pentru el. Bravo ție, Rami … you found somebody to love 😃

Rami Malek și Lucy Boynton în “Bohemian Rhapsody”
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO