fbpx

Căutare

Share this article

După aproape doi ani în care aproape toată lumea a fost paralizată din cauza pandemiei de coronavirus, cu toții ne-am întrebat cine este Andrea Meza, Miss Univers 2021.

Deși a tot fost amânat, Miss Univers și-a încoronat zilele trecute viitoarea regină: Miss Mexic, Andrea Meza, cea de-a 69-a câștigătoare a concursului anual. Miss Univers nu s-a organizat anul trecut din cauza restricțiilor COVID, motiv pentru care ultima câștigătoare a purtat coroana frumuseții timp de doi ani.

La final de mai, la Hollywood, Florida, 73 de participante la concursul de frumusețe și-au etalat cele mai frumoase și mai interesante calități. Numai 21 dintre ele au reușit să ajungă în etapa finală a competiției.

Ocupantele locului doi și trei au fost Miss Brazilia, Julia Gama și, respectiv, Miss Peru, Janick Maceta Del Castillo.

Ultima regină a frumuseții, Zozibini Tunzi, cea care deținea coroana din 2019, a fost prima femeie de culoare, din Africa de Sud, care a câștigat vreodată Miss Univers.

miss univers
Andrea Meza încoronată de fosta Miss Univers, Miss Africa de Sud

O parte interesantă a concursului de anul acesta au fost declarațiile finalistelor pe teme politice și socio-economice, ca proteste verbale legate de situația lumii.

Cine este Andrea Meza: Să o cunoaștem pe Miss Univers 2021

În călătoria ei către marele podium, Andrea Meza, Miss Univers 2021 a fost supusă mai multor provocări: ea a fost nevoită să ofere răspunsuri interesante legate de pandemia de COVID 19, dar și de standardele comun acceptate de frumusețe.

„Trăim într-o societate care este din ce în ce mai mult decât avansată și, pe măsură ce avansăm ca societate, am avansat și cu stereotipuri”, a spus ea.

„În zilele noastre frumusețea nu este doar modul în care arătăm. Pentru mine, frumusețea radiază nu numai în spiritul nostru, ci și în inimile noastre și din modul în care ne comportăm. Nu permiteți niciodată cuiva să vă spună că nu sunteți valoroși „, a spus Meza, potrivit Fox News.

Din orașul Chihuahua, Mexic, Andrea Meza este model, make-up artist și o activistă foarte implicată, ce lucrează pentru a pune capăt violenței de gen, relatează CNN. Este licențiată în inginerie software și servește ca ambasador al mărcii de turism pentru Chihuahua.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Andrea Meza (@andreamezamx)

Potrivit CNN, Meza se va muta la New York pentru a continua să lucreze cu organizația Miss Univers, pe durata mandatului ei.

Citește și: Titlul de Miss Universe se reîntoarce în Europa, după 10 ani prin reprezentanta Franţei

La scurt timp după câștigarea concursului Miss Univers, fanii au postat o fotografie pe care au găsit-o pe internet și în care Andrea Meza este îmbrăcată în rochie de mireasă. Toți au crezut că s-ar fi căsătorit, ceea ce este împotriva regulamentului concursului. Când dezbaterile erau mai intense, Miss Univers 2021 a venit cu justificarea: aceea este o fotografie făcută în cadrul unei ședințe foto, pentru promovarea segmentului turistic al regiunii sale.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Andrea Meza (@andreamezamx)

Miss Univers 2021, concursul ce pune pe masă problemele sociale și politice

Când a fost timpul pentru proba costumelor naționale, trei dintre concurente au folosit scena pentru a pune pe tapet problemele sociale și politice ale țării lor, dar și ale lumii.

Miss Myanmar, Ma Thuzar Wint Lwin a purtat un costum tradițional de ceremonie, s-a înclinat în fața publicului, apoi a derulat un sul de hârtie pe care era scris:„Rugați-vă pentru Myanmar”. Mesajul ei a susținut opoziția continuă față de junta militară care a preluat controlul printr-o lovitură de stat, în februarie. Peste 790 de protestatari din Myanmar au fost uciși de forțele de securitate, cu peste 5.000 de mai mulți arestați, potrivit Asociației de Asistență pentru Deținuții Politici și CBS News.

miss univers
Miss Myanmar

Miss Singapore, Bernadette Belle Ong, purtând un costum tradițional cu pelerină, a transmis următorul mesaj: „Stop Asian Hate”.

Miss Uruguay, Lola de los Santos a pledat pentru „încetarea urii, violenței, respingerii și discriminării” împotriva comunităților LGTBQ, purtând o fustă în culorile curcubeului.

Câștigătoarea probei de costume populare a fost Miss Myanmar.

miss univers
Miss Uruguay. Foto: Insider.com

Dar, în final, câștigătoarea concursului este Miss Mexic, Andrea Meza.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO