Cine este Christian Eriksen, vikingul care s-a luptat cu moartea pe terenul de fotbal? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

„Nu mă voi da bătut” – sunt cuvintele ce țin cele mai importante titluri ale ziarelor de azi, declarația mijlocașului danez, Christian Eriksen. Sâmbătă, toată lumea a rămas îngrozită și 10 minute s-au transformat parcă într-o oră. Fotbalistul danez, Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon, cu puțin înainte de pauza meciului dintre Danemarca și Finlanda, în cadrul campionatului european de fotbal. A suferit un stop cardio-respirator și a fost resuscitat chiar pe teren de către echipa de medici a naționalei sale.

Martin Boesen, medicul șef al echipei Danemarcei, a povestit într-o declarație de presă momentele teribile prin care a trecut Christian Eriksen: „Când am ajuns, respira. Dar situația s-a înrăutățit brusc. Nu mai avea puls. Am pornit masajul cardiac. Christian s-a agățat de viață. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Nu avem nicio explicație pentru ce s-a petrecut. La un moment dat, Christian era mort. Cât de aproape am fost de un dezastru? Nu știu, nu pot răspunde”.

Fotbalistul a fost transportat la spital, iar de acolo zvonurile nu au încetat să curgă. S-a pus chiar problema că nu ar mai putea juca niciodată. În urmă cu câteva ore, Christian Eriksen a dat primele sale declarații:

„Vă mulțumesc! Nu mă voi da bătut! Mă simt bine acum, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ce ați făcut pentru mine”

Christian Eriksen
Colegii de echipă ai lui Eriksen au făcut un scut uman pentru a-l proteja pe acesta de fotografii și alte intervenții, în timp ce medicii îl resuscitau

Dar cine este Christian Eriksen și cum sună povestea lui de viață?

Poreclit „Urletul” este unul dintre fotbaliștii de top ai lumii, mijlocașul cu care Danemarca se mândrește peste tot.

Christian Dannemann Eriksen s-a născut pe data de 14 februarie 1992, într-o zi încărcată de iubire, într-o familie care mereu a spus despre el că este un copil special.

Christian Eriksen
Christian Eriksen, bebeluș fiind

A crescut ca un copil singuratic și în ciuda faptului că părinții i-au arătat tot timpul că sunt acolo pentru a-l susține, încă de la o vârstă fragedă a vrut să demonstreze că se poate descurca singur.

Christian Eriksen a început să joace fotbal cu puțin înainte de cea de-a treia aniversare a lui, în orașul natal, Middelfart. Văzându-l pe el atât de pasionat de acest joc, sora lui mai mare, Louise Eriksen a cerut și ea să meargă la antrenamente și în scurt timp făcea parte din lotul feminin de fotbal al Danemarcei. Încă din adolescență, Christian Eriksen a fost numit cel mai bun jucător tehnic al echipei de juniori a orașului său, lucru care i-a determinat pe scouterii marilor cluburi de fotbal din Europa să înceapă să-l curteze.

Citește și: Cei mai sexi fotbaliști de la Euro 2021. Un top pentru suporterițe 😀

Christian Eriksen
Eriksen la vârsta de 3 ani, când a început să joace fotbal

Christian Eriksen în fața unei șanse unice în viață

La numai 15 ani, Eriksen a primit trei oferte, toate trei din partea a trei țări cu tradiție în lumea forbalului: Italia, Spania și Anglia. Era curtat de cluburile de fotbal Barcelona, Milan și Chelsea. Cu o asemenea oportunitate în față, Christian Eriksen a înțeles că aceasta ar putea fi o șansă unică în viață și, ca să demonstreze tot ce avea mai bun, au urmat luni de zile de antrenamente drastice, chiar și în zilele în care venea obosit acasă din turneele cu echipa sa. Se antrena singur, indiferent de vreme sau condiții. Pe lângă antrenamente, Eriksen a pierdut nenumărate nopți pentru a urmări înregistrări cu mari jucători precum Zinedine Zidane sau Bechamp, pentru a învăța de la cei mai buni.

Din nefericire, ce era mai rău s-a întâmplat. Nici unul dintre cele trei cluburi nu l-a acceptat, însă acesta era doar începutul pentru cariera lui Christian Eriksen.

Christian Eriksen
Christian Eriksen în copilărie

Christian Eriksen și construirea unui nume în lumea fotbalului

Când trei se ceartă, al patrulea câștigă. Ajax a fost clubul care i-a oferit o șansă lui Eriksen pentru a arăta tot ce are mai bun. Din 2008 a început să joace pentru Ajax și în 2010 a fost selectat în lotul naționalei de fotbal a Danemarcei, fiind cel mai tânăr jucător care a participat la Campionatul mondial de fotbal și Africa de sud.

În 2011 Christian Eriksen a fost numit jucătorul danez al anului, talentul danez al anului, din fotbal și talentul anului pentru Ajax Amsterdam.

În 2013 a fost cumpărat de Tottenham Hotspur pentru suma de 11,5 milioane de lire sterline.

Christian Eriksen
Christian Eriksen

Christian Eriksen și familia lui

Christian Eriksen provine dintr-o familie din clasa de mijloc, iar părinții lui, Thomas și Dorte Eriksen nu au contenit nici o clipă să se mândrească cu fiul lor. Cu toate acestea, tată lui are inima încărcată de resentimente și a declarat de multe ori că nu va uita niciodată umilința la care a fost supus fiul lui de către clubul englez de fotbal, Chelsea. Oficialii acestuia au declarat la un moment dat că e un jucător „prea slab și nu atât de bun”.

Christian Eriksen
Părinții lui Eriksen

„Chelsea a vrut să-l supună unei a treia probe. Însă eu am spus nu. După ce l-au respins de două ori, am simțit că nu e locul potrivit pentru el. Mentalitatea englezească de la Chelsea nu funcționează, sunt extrem de reci cu tinerii jucători cu care au de-a face. Facilitățile de antrenament sunt bune, însă copiii nu ar trebui lăsați acolo”, declara Thomas Eriksen.

Sora lui Christian Eriksen, mai mare cu cinci ani decât el, de când a urmat pasiunea fratelui lui, a rămas legată de fotbal și azi joacă în echipa de fotbal feminin a Danemarcei, pe aceeași poziție, de mijlocaș.

Christian Eriksen
Christian (stanga), sora lui, Louise (dreapta)

Cât privește viața privată, Christian Eriksen are o iubită, frumoasa Sabrina Kvist Jensen, relație despre care însuși a mărturisit că a fost la un pas să fie distrusă din cauza presiunilor pe care le simțea din cauza faptului că punea singur prea mare presiune pe el pentru a fi cel mai bun în cariera sa.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO