Căutare

Share this article

Spune drept, atunci când auzi acest nume la ce te gândeşti? La tipa care plânge în baie, înconjurată de cel mai bun prieten al său. La avocata profesionistă în care ai avea încrede cu orice caz. Sau la tipa care fuge de la birou să ia prânzul cu prietenele sale. Da, clar, numele Cynthia Nixon este legat de personajul său din Sex and the City, Miranda Hobbes. Şi nici nu ar avea cum să nu fie aşa. Nu doar datorită succesului imens al serialului (la noi şi la ei). Dar şi pentru că Cynthia şi Miranda au multe lucruri în comun – ambele sunt inteligente, calde şi luptătoare. Însă, evident, Cynthia pare să fie mult, mult mai mult decât atât. 

Şi cum, mă aştept să tot auzim numele ei în următoarea perioadă (chiar şi … sau mai ales, după alegerile din New York), vreţi să descoperim împreună personajul?

Să nu crezi că a intrat peste noapte în lumea asta a politicii şi a activismului 

Probabil am crede că lucrurile care se întâmplă peste ocean nu ne afectează prea tare, de aceea, nu ştim mai nimic despre oamenii din politica lor. Aşa că, pe cei mai mulţi dintre noi ne-a luat prin surprindere anunţul lui Nixon că va candida pentru postul de Guvernator al New York. Însă, legătura ei cu această lume nu este de ieri sau de azi. 

Actriţa a fost foarte vocală la începutul anilor 2011 atunci când s-a luptat pentru legalizarea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex şi în New York. De atunci, a fost o voce foarte activă atât pentru sprijinirea comunităţii LGBTQ, cât şi şi pentru drepturile femeilor, accesul la educaţie pentru toată lumea, sprijinirea victimelor hărţuirilor sexuale sau împotriva violenţei sau a armelor. Aceasta mai susţine şi nevoia unor reforme în transportul public, precum şi a sistemului educaţional de stat. 

Şi astfel luna trecută Nixon şi-a anunţat candidatura. Mai întâi pe Twitter (se poartă peste ocean, nu judecaţi) şi apoi printr-un video demn campaniile #MeToo sau #TimesUp. 

A învins cancerul şi prejudecăţile, aşa că alegerile astea par a fi un fleac

Dacă intri pe teritoriul ei, o să declanşezi furia unei femei determinată, pătimaşă şi foarte inteligentă. Aşa că, ai grijă. În plus, celebritatea ei nu a privat-o de o viaţă grea. În 2006 a descoperit că are cancer mamar. A ales să ţină lucrul acesta foarte privat. Şi-a planificat intervenţia chirurgicală într-o zi de duminică pentru a nu interfera cu programul spectacolului de pe Broadway în care juca atunci. Şi, a reuşit să învingă această goală oribilă. 

Spuneam, de asemenea, mai sus că a fost foarte vocală în a susţine comunitatea LGBTQ, cumva normal: Nixon este căsătorită din 2012 cu Christine Marinoni, o altă voce foarte activă din această zonă. Formau un cuplu încă din 2004, însă actriţa nu a făcut niciodată vreun spectacol din momentul său de coming out. Marinoni a fost prima ei parteneră. Acum Nixon vorbeşte deschis despre orientarea ei sexuală, asumată cu mândrie. Din 2011 cuplul are un băieţel Max. Iar Nixon are alţi doi copii Samantha şi Charles Ezekiel din relaţia cu profesorul Danny Mozes.

Şi să ne întoarcem la lucrul care o face pe Nixon celebră: tipa asta chiar e o actriţă foarte faină 

Nu foarte multe actriţe se pot mândri că au câştigat un Emmy, un Grammy şi un Tony. Dar cred că v-aţi lămuti deja că Nixon nu este o tipă oarecare (chiar dacă poate aţi fi crezut altceva din Sex and the City). 

Actriţa a câştigat în 2004 premiul Emmy pentru Outstanding Supporting Actress cu rolul Miranda Hobbes din Sex and de City. Atunci Donald Trump a fost cel care i-a înmânat premiul (probabil că nu mai este un fan al acesteia, având în vedere convingerile politice ale actriţei). 

Doi ani mai târziu, Nixon a primit premiul Tony pentru Best Actress cu rolul său din Play for Rabbit Hole, un spectacol de pe Broadway care a câştigat şi un Pulitzer. 

Şi, în cele din urmă, în 2009, actriţa a primit şi premiul Grammy pentru Best Spoken Word Album pe care l-a scris pentru documentarul An Inconvenient Truth, scris de către Al Gore. 

Şi la final, vă mai spun două curiozităţi despre Nixon

Actriţa a fost arestată în 2002 pentru că protesta pentru alocarea de fonduri pentru sistemul educaţional de stat (aceasta a fost elevă a sistemului de stat şi, la rândul lor, cei trei copii ai săi au făcut acelaşi lucru). 

Şi, vă mai spun că Nixon citeşte The New York Times, Slate, Fox News, Wall Street Journal. Iar pentru a se ţine informată, îi place să vorbească cu oameni care au o părere diferită cu convingerile sale. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO