Cine este Elisabeth Moss în viața reală? Și cum a reușit actrița să cucerească o lume întreagă cu un rol înspăimântător de dureros în serialul: „Povestea Slujitoarei” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Elisabeth Moss: „Nu există nimic mai interesant ca atunci când intri în personaj și vezi o altă persoană. Chiar se potrivește vanității tale.”

Elisabeth Moss este pe scena actoriei din 1990, iar după treizeci de ani a fost supranumită de „Regina Peak TV”. Actrița californiană este cunoscută mai ales pentru rolurile din „Mad Men” de la AMC și „Povestea slujitoarei” de la Hulu, în timp ce împodobește ecranul de argint cu filme de succes precum „Us” și „The Invisible Man”.

Să facem o călătorie în copilăria actriței Elisabeth Moss

Elisabeth Moss a absolvit liceul cu doi ani mai devreme pentru a ajunge rapid pe scena artistică, fiind educată la domiciliu pentru o bună bucată de timp, pentru a-și echilibra educația și cariera. Fiica muzicienilor Ron și Linda Moss, a vrut inițial să fie dansatoare și a studiat la School of American Ballet din New York, dar a ajuns să fie actriță cu normă întreagă. Ea a avut o carieră plină de evenimente artistice în copilărie, câștigând primul ei rol la doar opt ani în mini-seria „Lucky Chances” de la NBC. Ea a jucat numeroase roluri de-a lungul copilăriei și adolescenței, inclusiv și-a împrumutat vocea pentru seriale precum „Batman: The Animated Series” și „Animaniacs”, marele ei succes apărând în 1999, când Moss s-a alăturat distribuției din „The West Wing”.

„Regina TV Peak”

Elisabth Moss a explodat în radarul publicului când a ajuns în distribuția „Mad Men” a lui Matthew Weiner. Peggy Olson începe ca secretară a lui Don Draper (Jon Hamm) înainte de a se îndrepta spre copywriter – prima femeie care a ocupat această funcție după al Doilea Război Mondial. Peggy are, fără îndoială, cel mai interesant arc din serial, crescând în încredere și putere, însușiri care s-au reflectat atât în stilurile ei din ce în ce mai moderne, și a urcând în ierarhie la Sterling Cooper.

Următorul rol al lui Moss ar fi mai puțin cunoscut, dar la fel de apreciat de critici. În timp ce a fost nominalizată la Globul de Aur pentru rolul ei ca Peggy Olson, Moss avea să ia acasă un premiu pentru interpretarea lui Robin Griffin, „Top of the Lake”. În această dramă în două sezoane, Moss preia rolul detectivului Robin Griffin, care devine obsedat de dispariția unei fete însărcinate, în vârstă de doisprezece ani. Primul sezon a fost filmat în Glenorchy, Noua Zeelandă – unde au avut loc și scene din „Stăpânul inelelor” – în timp ce al doilea sezon, „Top of the Lake: China Girl”, a fost filmat la Sydney. Primul sezon a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance din 2013, iar al doilea a fost jucat la Festivalul de Film de la Cannes în 2017.

„Îmi plac personajele care au două lucruri diferite, fie că este Robin din „Top Of The Lake” care are acea putere juxtapusă cu vulnerabilitatea și suferă, fie că este Peggy din „Mad Men” cu naivitatea ei, un fel de idioție uneori, combinată cu inteligența și curajul ei de a face cu adevărat ceea ce a făcut ea în acel moment.” – Elisabeth Moss, The Guardian 2016.

„Top of the Lake: China Girl” nu a fost singurul succes de televiziune al lui Moss din 2017. În aprilie a acelui an, adaptarea sumbră și oportună a piesei „The Handmaid’s Tale” a lui Magaret Atwood a fost lansată pe Hulu și a devenit un succes instantaneu. Serialul, care azi e la al cincilea sezon, explorează Statele Unite ale Americii distopice, redenumite Gilead, în care un grup religios dă o lovitură de stat în scăderea ratei fertilităţii. Moss se îmbracă cu pantofii roșii a lui Offred AKA June, o servitoare care încearcă să supraviețuiască – și mai târziu să se răzvrătească – în această nouă lume aspră. Serialul, care a fost creat de Bruce Miller și îi are în distribuție și pe Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes și Samira Riley a luat acasă Primetime Emmy, Globurile de Aur și BAFTA.


Foto: Depositphotos.com

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO