Căutare

Share this article

Joaquin Phoenix a reușit să stârnească cele mai aprinse controverse odată cu rolul său din „Joker”. Însă până acum, actorul ne-a trezit admirația datorită rolurilor din „Gladiator”, „Her”, „Walk the Line” sau „The Master”. Primul rol major l-a primit în 1986, în „SpaceCamp”, însă pe atunci folosea numele de Leaf Phoenix pe care și-l alesese singur. Primele critici pozitive au venit odată cu rolurile secundare din „To Die For” (1995) și „Quills” (2000), pentru care și-a folosit numele real.

Anul acesta a jucat rolul celui mai cunoscut erou negativ din istorie, însă acesta nu a fost nici pe departe primul moment controversat din viața actorului Joaquin Phoenix.

Problemele cu alcoolul, copilăria într-un cult religios, relația cu Dumnezeu, momentul în care a fost la un pas de moarte și, acum, relația cu actrița Rooney Mara fac ca viața lui Phoenix să fie una extrem de interesantă. Dar cum a ajuns actorul de astăzi? Și care este povestea sa?

Joaquin Phoenix și copilăria în cultul religios Children of God

Născut pe 28 octombrie 1974, Joaquin Phoenix este al treilea copil al unei familii care făcea parte din celebrul cult religios, Children of God, condus de carismaticul David Berg care își spunea Moise. Părinții lui Phoenix și-au petrecut mare parte din anii ’60 plimbându-se cu microbuzul de-a lungul coastei de vest făcând pe misionarii pentru gruparea lor. Așa au străbătut sudul Statelor Unite, Venezuela și Puerto Rico, născându-i pe Rain, Joaquin și Liberty în timpul acestor călătorii. În tot acest timp, primii doi copii – River și Rain, cântau piese religioase pe străzile orașelor pe care le vizitau.

Familia actorului care la aceea vreme aveau numele de Bottom erau foarte implicați în organizație și au fost chiar numiți arhiereii Venezuelei și ai Trinidadului.

Însă în perioada respectivă, Children of God nu intraseră în activitățile perverse pentru care au devenit atât de cunoscuți astăzi – inclusiv pervertirea copiilor la activități sexuale încă de la vârste extrem de mici. Familia actorului nu era implicată deloc cu viziunea lui Berg, însă atunci când și-au dat seama de ce se întâmplă în Children of God au fugit fără niciun ban și așteptând cel de-al cincilea copil, pe Summer.

În 1979 au ajuns la Hollywood, unde și-au schimbat numele, devenind Phoenix și transformându-se într-o trupă de actori și cântăreți care apăreau în show-uri de televiziune, precum „Family Ties” și „Hill Street Blues”.

Astăzi, însă, Phoenix susține că are încă o legătură strânsă cu Dumnezeu, moștenită de la mama sa.

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix în filmul „Her”

Actorul și momentul care l-a determinat să devină vegetarian

Era octombrie 1977 și familia Bottom (la aceea vreme) sărbătorea ziua de naștere a micuțului Joaquin. Erau pe o barcă care transporta jucării Tonka între Miami și Venezuela, aflați în drumurile lor propovăduind gândurile cultului religios Children of God. Și, atunci când au aflat că este ziua lui, marinarii i-au făcut cadou un tort. Era primul său tort și era fericit. Se uita împreună cu River și Rain la pești, atunci când a observat modul crud prin care pescarii îi prindeau și îi omorau.

În acel moment s-a gândit la toți peștii pe care părinții lui i-au dat să mănânce în tot timpul cât au stat în casa de pe malul mării în Venezuela în timp ce cânta rugăciuni pe străzile din oraș. Atunci a spus că nu va mai mânca niciodată carne. Iar după doi ani, când familia s-a mutat la Hollywood au adoptat toți același stil de viață.

Viața l-a tras de mânecă: 2006, anul care îi putea fi fatal

Joaquin Phoenix este recunoscut pentru viața sa tumultoasă și controversată. S-a apucat de fumat încă din adolescență și acum, chiar dacă folosește hipnoză pentru a se lăsa, fumează două pachete de American Spirits pe zi. În 2005 a fost internat într-o clinică pentru a se trata de alcoolism. Iar un an mai târziu după ce a încercat să se lase de băut a fost la un pas de moarte … sau la un foc de aceasta.

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix în filmul „Gladiator”

Trăia în Hollywood Hills și pe 26 ianuarie 2006, în timp ce conducea într-unul dintre canioanele din Hollywood, a făcut accident, răsturnându-se cu mașina. Din câte se pare, evenimentul s-a produs din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare.

Atunci, în stare de șoc, Phoenix a auzit pe cineva bătându-i în geamul mașinii și spunându-i să se liniștească. Nevăzându-l pe acesta, i-a strigat din mașină că este bine și este foarte calm. Însă, omul i-a răspuns imediat că nu este deloc așa. Iar reacția acestuia l-a făcut pe Phoenix să realizeze că era aproape să-și aprindă o țigară în timp ce mașina lui stătea într-o baltă imensă de benzină.

Omul care i-a salvat viața a fost regizoul german Werner Herzog care l-a ajutat pe actor să iasă din mașină și i-a chemat o ambulanță. Însă atunci când Phoenix a vrut să îi mulțumească, Herzog plecase deja către casa lui din zonă.

Joaquin Phoenix, cariera de rapper și renunțarea la actorie

În 2008, Phoenix anunță că se retrage din actorie pentru a se dedica exclusiv muzicii și că filmul „Two Lovers” avea să fie ultimul său proiect cinematografic. În acest sens, în februarie 2009, actorul apare în emisiunea Late Show with David Letterman pentru a vorbi despre film, însă este complet incoerent.

Momentul acela a fost explicat în septembrie 2010, în aceeași emisiune, în care actorul a povestit că atât anunțul retragerii sale, cât și comportamentul pe care l-a avut cu un an înainte au fost doar parte în documentarul „I’m Still Here” (2010) pe care îl filma alături de Casey Affleck.

Atunci când un film se termină cu o relație de iubire: relația cu actrița Rooney Mara

Actorul a fost implicat de-a lungul timpului în mai multe relații cu vedete din lumea artistică. Între 1995 și 1998 a fost cu actrița Liv Tyler, cu care a jucat în filmul „Inventing the Abbotts”. Iar între 2001 și 2005 a fost cu modelul sud african Topaz Page-Green.

Însă cea mai importantă relație este cea pe care o are acum cu actrița Rooney Mara cu care a jucat în „Her”. Cei doi au început să se întâlnească în 2016, iar în vara acestui an au confirmat că s-au logodit.

Sursă foto: Entertainment Tonight (David M. Benett/Dave Benett/WireImage)
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO