Cine este Kim Soo-hyun, vedeta din K-drama Queen of Tears, ce a vrăjit o lume întreagă - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cine este Kim Soo-hyun, vedeta din K-drama Queen of Tears, ce a vrăjit o lume întreagă

De la o vârstă fragedă, Kim Soo-hyun a manifestat interes și talent pentru actorie, participând la diverse producții pentru televiziune
Share this article

De la cursuri de actorie pentru a-și depăși personalitatea introvertită pe când era elev, până la a deveni unul dintre cei mai bine plătiți actori coreeni și a deține o avere netă uimitoare, Kim Soo-hyun și-a consolidat cu succes numele în industria de divertisment din Coreea de Sud. Iată o privire mai atentă asupra faimei și averii în continuă creștere a actorului din Queen of Tears.

Kim Soo-hyun, care a fost inclus în lista Forbes Korea’s Power Celebrity 40 timp de trei ani, a realizat unele dintre cele mai bune filme și emisiuni TV din ultimii ani. Atât de mult încât actorul a fost onorat cu figura sa de ceară la Madame Tussauds Hong Kong și la Musée Grévin, Seul, în 2015. Din portofoliul său se remarcă Dream High (2011), Moon Embracing the Sun (2012), The Thieves (2012), My Love from the Star (2013), The Producers (2015), Real (2017), It’s Okay to Not Be Okay (2020) și One Ordinary Day (2021).

Vorbind despre rolul său în K-drama Netflix Queen of Tears din 2024, Kim a declarat într-un interviu pentru TheKoreaTimes: „Am căutat cu sârguință proiectul potrivit. În căutarea mea, am dat peste „Queen of Tears”… În ciuda faptului că acesta este primul meu rol conjugal, am simțit o dorință puternică, ca actor, de a-mi insufla mie însumi și farmecul inerent al lui Baek, inclusiv natura sa delicată, inteligența și așa mai departe, pentru a rezona cu publicul.”

Dar cine este Kim Soo-hyun și cum a câștigat atâta popularitate?

Născut pe 16 februarie 1988, Kim Soo-hyun a fost crescut de mama sa în cea mai mare parte a copilăriei. Tatăl său, Kim Chung-hoon, care a fost solistul trupei Seven Dolphins din anii ’80, a divorțat de mama lui Kim când acesta era copil și nu s-a implicat deloc în educația sa.

Kim a aflat despre sora sa vitregă, Kim Ju-na, în jurul anului 2015, prin intermediul presei, iar de atunci i-a urat tot ce este mai bun pentru ea.

Actorul și-a început serviciul militar obligatoriu în Coreea de Sud la 23 octombrie 2017. Kim a fost repartizat la o tabără militară din Paju, provincia Gyeonggi, unde a primit în continuare o repartizare de sine stătătoare la Batalionul 1 de recunoaștere. Ulterior, el s-a bucurat de o promovare timpurie ca sergent pentru comportamentul său excepțional în armată. Kim a fost lăsat la vatră la 1 iulie 2019.

În ceea ce privește statutul său relațional, Kim Soo-hyun este în prezent necăsătorit (la momentul redactării acestui articol). În ciuda speculațiilor și a zvonurilor, nu există nicio dovadă concretă care să susțină vreo informație despre viața sa amoroasă.

Cariera lui Kim Soo-hyun

De la o vârstă fragedă, Kim Soo-hyun a manifestat interes și talent pentru actorie, participând la diverse producții pentru televiziune și film încă din copilărie.

Debutul său major a venit în 2007, când a jucat în serialul „Sharp” de la KBS2. Performanța sa impresionantă i-a adus recunoaștere și a marcat începutul unei cariere de succes în industria cinematografică și de televiziune sud-coreeană.

În următorii ani, Kim Soo-hyun a continuat să impresioneze publicul cu rolurile sale diverse și complexe. El a jucat în mai multe seriale de mare succes, cum ar fi „The Moon Embracing the Sun” (2012), „My Love from the Star” (2013-2014) și „Producers” (2015). Interpretările sale pline de nuanță și emoție i-au adus numeroase premii și nominalizări, inclusiv Premiul pentru cel mai bun actor la Premiile Baeksang din 2013 și 2014.

În paralel cu cariera sa de actor de televiziune, Kim Soo-hyun a fost implicat și în proiecte cinematografice. Unele dintre filmele sale de succes includ „The Thieves” (2012), „Secretly, Greatly” (2013) și „Real” (2017). Performanțele sale în aceste filme l-au consacrat drept unul dintre cei mai talentați și versatili actori din Coreea de Sud.

Pe lângă activitatea profesională, Kim Soo-hyun este de asemenea apreciat pentru implicarea sa în acțiuni umanitare. El a fost ambasador pentru diverse cauze sociale și de mediu, demonstrând în mod constant o preocupare și responsabilitate socială.

În prezent, Kim Soo-hyun își continuă ascensiunea în industria cinematografică, fiind considerat unul dintre cei mai influenți și respectați actori din Coreea de Sud. Fanii săi din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare să îl vadă în noi producții care să îi pună în valoare talentul și carisma.

Rezumând, cariera lui Kim Soo-hyun este marcată de succese remarcabile, performanțe actoricești de excepție și o implicare socială responsabilă, care l-au transformat într-una dintre cele mai importante personalități ale cinematografiei și televiziunii sud-coreene.

Citește și: BTS, povestea celei mai populare trupe din Coreea de Sud şi motivul retragerii, deşi se bucura de succes la nivel mondial

Foto: Depositphotos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora