Cine este Maria Drăguş, actriţa din „Bacalaureat” de Cristian Mungiu - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Actriţa din filmul „Bacalaureat” (regizat de Cristian Mungiu, intrat în competiţia oficială de la Cannes) joacă rolul fetei ai cărei părinţi sunt interpretaţi de Adrian Titieni şi Lia Bugnar. Este un rol important, cheie, în jurul căruia se întâmplă întreaga acţiune.
Maria este o actriţă germană de origine română. Vorbeşte fluent 4 limbi străine (româna fiind printre ele, tratată în mod egal ca şi germana, engleza sau franceza).

Copil de artişti, a fost educată şi destinată iniţial scenei de dans, fiind învăţată să de vină balerina. Cunoaşte dansul clasic, cântă jazz, cântă la pian, la violoncel, este o artistă completă. Mai are doi fraţi, la fel de talentaţi, artişti, de asemenea. Familia şi educaţia Mariei Drăguş sunt demne de tot respectul.

La 14 ani a jucat în „Panglica Albă” (White Ribbon) film regizat de Michael Haneke şi distins în 2009 cu Palme d’Or. Pentru rolul Klara din acest film, în 2010 Maria Drăguş a şi luat un premiu foarte important, un fel de Oscar al filmului german, „German Film Award”.
Spune că îi este foarte recunoscătoare regizorului pentru faptul că a distribuit-o în acest rol, deoarece i-a schimbat viaţa. Premiul pe care l-a primit a propulsat-o în liga mare a filmului german.

În 2011 a mai jucat în două producţii, Summer Outside şi Scherbenpark. Premiile din cariera ei nu-s puţine pentru vârsta sa (e născută în 1994) şi pentru cele deoar câteva roluri jucate. Cu alte cuvinte, aproape fiecare apariţie a sa generează o apreciere: în 2014 – German Shooting Star of the European Film la cea de-a 64-a ediţie a Berlin Film Festival, în 2013 – Best Newcomer at the Filmkunstfest Schwerin, pentru rolul „Wanda” în „Summer Outside”, în 2013 – Best Actress la Cinerama BC Film Festival Brazil, pentru rolul „Wanda” în „Summer Outside”, în 2010 – German Film Academy Award pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Deutscher Filmpreis), cu „Klara” din „The White Ribbon“ şi tot în 2010 – Romanian International Film festival i-a oferit distincţia de „Cea mai bună actriţă” pentru „Adele” din „Kill Me”.

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO