fbpx

Căutare

Share this article

Mr. Bean – toată lumea îl cunoaște după expresiile faciale extrem de amuzante pe care le „joacă” în serialele sale de comedie. Cu toate acestea puțini știu că biografia sa este una extrem de interesantă. Vorbim de Roawan Atkinson, actorul ce interpretează celebrul personaj Mr. Bean.

În adolescență, TVR începuse să difuzeze episoade scurte din Mr. Bean și atunci l-am descoperit. L-am redescoperit de curând, împreună cu băieții mei care savurează desenul animat Mr. Bean, iar când le-am pus mini seriile, am râs împreună cu lacrimi, la fel cum o făceam acum vreo 20 de ani.

Acesta a fost și motivul pentru care m-am apucat să sap ca să descopăr cum a fost și este în realitate Rowan Atkinson, iar ceea ce am aflat este de-a dreptul savuros.

Micul Mr. Bean

Micul Atkinson a crescut împreună cu frații săi mai mari, Rodney și Rupert la Durham, o localitate mică din Regatul Unit al Marii Britanii. Băiețelul care s-a bâlbâit încă de la o vârstă fragedă, a fost învățat să privească viața cu ușurință, părinții săi bogați oferindu-i multiple privilegii pentru că era ultimul membru al familiei.

Atkinson în copilărie, foto: childhoodbiography.com

A fost doar o chestiune de timp până ce puștiul s-a ridicat deasupra discursului său, provocare ce l-a ajutat să ajungă cel care este azi.

Atkinson (Mr. Bean) a fost înscris la două școli internate ce se aflau sub auspiciul bisericii anglicane. Prima dată a fost la Durham Choristers, o școală pregătitoare renumită pentru eforturile pe care le depune pentru a forma preoți din elevii săi. În școală, Atkinson era un băiat timid, cu o față ca de cauciuc și ușor bâlbâit.

Interesant este faptul că a fost coleg de școală cu fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair.

Mai departe, Rowan a urmat cursurile școlii internat St. Bees School unde talentul său pentru actorie a fost observat de către profesorul său de fizică, Chris Robson.  Mai târziu, acesta din urmă a declarat: „În clasă era un elev mediocru. Nu era nimic excepțional la el. Nu m-am așteptat niciodată să devină un om de știință fantastic. Și-a urmat mereu propria luminiță, fără ca aceasta să strălucească. Însă, în momentul în care a pășit pe scenă, a fost excepțional”.

Roan Atkinson în tinerețe, Foto: pinterest.com

Prin urmare așa începe „cariera de scenarist” a elevului de liceu care, după absolvire, se specializează Inginerie electrică la universitatea Newcastle și apoi la Queen’s College, la Oxford, în 1975.

La Oxford îl întâlnește pe scenaristul Richard Curtis și împreună pun în scenă câteva schetch-uri pentru Oxford Playhouse și Edinburg Festival Fringe. Actorul din piese a fost, de asemenea, membru al diferitelor cluburi de teatru, efort ce a făcut ca schetch-urile sale să câștige o popularitate uriașă în rândul studenților și profesorilor.

3 ani mai târziu debutează cu adevărat cariera actor a lui Atkinson (Mr. Bean) care primește un rol într-un serial radiofonic pentru Radio 3 BBC ce se numea „The Atkinson people”, dar și într-un serial de televiziune intitulat „Not the Nine O’Clock News”. Succesul lui din acest ultim serial îl propulsează către primul său rol într-un lung metraj, un film de comedie cu acțiune în epoca medievală, „The Black Adder”, rol în urma căruia a fost numit unul dintre cei mai populari actori de comedie sin Anglia.

Actorii din shetch-ul „Not the Nine O’ Clock News”, Foto: Dailymail.co.uk

Au urmat filmele „The Appointments of Dennis Jennings” și „The Tall Guy”, însă, în 1990 renumele său a ajuns la nivel internațional după rolul de bufon pe care l-a interpretat în show-ul tv „Mr. Bean”. Succesul a fost atât de mare încât în 1997 s-a făcut un film cu titlul „Bean”

Iubirile lui Mr. Bean

Atkinson a fost căsătorit o singură dată. Actorul englez a cunoscut-o pe soția sa, make-up artistul Sunetra Sastry, pe platourile de filmare ale show-ului tv „Black Adder” în 1986. După o relație de 3 ani, au decis să se căsătorească în februarie 1990. Din această căsătorie au apărut cei doi copii ai cuplului, o fiică, Lily Grace (acum actriță) și un fiu, Benjamin Alexander Sebastian (azi un militar de carieră). Cuplul a trăit fericit până la…separarea din 2014, după ce s-a împrăștiat vestea că Atkinson ar avea o nouă femei în viața sa. Un an mai târziu s-a semnat divorțul pe baza motivului invocat de Sunetra și anume „comportamentul nerezonabil” al lui Atkinson (Mr. Bean).

Rowan Atkinson (Mr. Bean) împreuna cu fosta sa soție, Sunetra și fiica lor. Foto: Youtube
Rowan Atkinson (Mr. Bean) împreuna cu fosta sa soție, Sunetra și fiica lor. Foto: Youtube

În ceea ce privește relația sa actuală, Atkinson începe să se afișeze cu noua sa iubită, actrița Louise Ford în 2014, cu 18 luni înainte de divorțul de Sunetra.

Louise și Atkinson s-au cunoscut în 2013, în timpul filmărilor pentru „Quartermaine’s Terms”. De atunci, cei doi sunt împreună, nu s-au căsătorit, dar au dat naștere unui copil în noiembrie 2017.

Rowan Atkinson (Mr. Bean) și iubita sa, actrița Louise Ford. Foto: metro.co.uk
Rowan Atkinson (Mr. Bean) și iubita sa, actrița Louise Ford. Foto: metro.co.uk

Pe repede înainte despre familia lui Rowan Atkinson

Atkinson s-a născut într-o familie de 6. Eric, este tatăl starului din Mr. Bean, un fermier bogat despre care se spune că ar fi luptat în al doilea Război Mondial. De asemenea, este inginer electrician, lucru care a influențat decizia de studiu a fiului său.

Citeşte şi: Actori celebri care nu au luat Oscar

Ella este mama actorului britanic. Ea a fost casnică toată viața, motiv pentru care a fost tot timpul extrem de apropiată de fiii săi și le-a încurajat interesele.

Atkinson mai are încă trei frați mai mari: Paul, cel care a murit de bebeluș, Rodney, economist și Rupert, cel despre care nu se cunoaște mare lucru.

Atkinson (Mr. Bean) în tinerețe, Foto: BBC
Atkinson (Mr. Bean) în tinerețe, Foto: BBC

Facts about Rowan Atkinson

Atkinson a fost declarat de trei ori dececedat în urma unor fake news ce au circulat în mediul online. Prima știre despre moartea lui a apărut în iulie 2016 după ce falsul BBC a trimis un news alert ce susținea că marele actor s-a sinucis la 58 de ani.

O altă știre falsă a început să circule în martie 2017, moartea actorului fiind doar puțin nuanțată față de ce se anunța cu un an înainte. În 2018 însă, un fake video, te invita să afli detalii despre moartea lui Atkinson, iar dacă dădeai click, computerul îți era infectat cu viruși virtuali.

Însă, în 2001 a prevenit ceea ce ar fi putut deveni o adevărată tragedie, prin preluarea controlului unui avion privat după ce pilotul a leșinat. La acel moment, actorul călătorea împreună cu soția și copiii lui prin Kenia și a observat cum pilotul a închis ochii și s-a lăsat pe spate în scaun. Fără nici un curs de pilotaj, Atkinson a reușit să preia comanda și, din fericire, pilotul și-a revenit la timp pentru a trece la manșă.

Pe lângă cariera de actor, Atkinson (Mr. Bean) este un mare iubitor de mașini ce deține o colecție impresionantă, iar pe lângă asta, chiar scrie la o serie de publicații auto și participă la showuri tv despre mașini precum „Full Throttle” sau „Top Gear”.

Mr. Bean - Pasiunea lui Atkinson pentru mașini, Foto: alux.com
Mr. Bean – Pasiunea lui Atkinson pentru mașini, Foto: alux.com

Impresionant este că în viața reală, Atkinson nu seamănă mai deloc cu Mr. Bean: „Oamenii cred că datorită faptului că-i fac să râdă atunci când sunt pe scenă, pot să-i fac să râdă și în particular. Nu e deloc așa. Mai degrabă sunt timid, o persoană plictisitoare care din întâmplare a ajuns performer”.

Acesta este probabil și motivul pentru care Atkinson nu are conturi personale în social media.

În ciuda filmelor sale convenționale, Atkinson a fost de acord să împrumute vocea sa personajului Zazu din Lion King.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO