Căutare

Share this article

E foarte puţin probabil să nu fi auzit niciodată numele lui Oprah. Este supranumită „America’s first lady of talk shows” (Prima Doamnă a talk-show-urilor americane). Şi şi-a câştigat reputaţia muncind din greu.

Biografia celebrei vedete de televiziune americane este de departe de a fi un basm plin de dulcegării. Oprah Winfrey s-a născut pe 29 ianuarie 1954 într-o fermă din Mississippi. Părinţii săi, Vernita Lee şi Vernon Winfrey nu au fot niciodată căsătoriţi şi s-au despărţit la scurtă vreme după naşterea sa, aşa că micuţa Oprah a rămas în grija bunicii din partea mamei.

Abia la 6 ani copila a fost trimisă să locuiască cu mama sa şi cei doi fraţi vitregi într-un ghetou din Milwaukee, într-un cartier foarte sărac şi periculos. La 12 ani mergea să locuiască cu tatăl său în Nashville, Tennessee, acolo unde a început să ţină mici discursuri la întrunirile bisericeşti şi sociale. Când a câştigat 500 de dolari pentru un astfel de speech, Oprah şi-a dat seama că îşi doreşte „să fie plătită pentru ce şi cum ştie să vorbească”.

Făcând un pas peste timp, o regăsim astăzi pe Oprah Winfrey în topul celor mai cunoscute şi mai bogate femei din Statele Unite. Este un jurnalist foarte apreciat. Interviurile sale deschise şi destinse cu personalităţi de marcă i-au adus celebritatea şi aprecierea publicului.

Astăzi Oprah este proprietarul unui trust media, moderator de talk-show, o actriţă apreciată, un producător de film şi un filantrop foarte generos.

The Oprah Winfrey Show a fost cel mai bine cotat program de televiziune de acest gen din istorie. Oprah a fost numită „Regina mass media” este multimiliardară şi cea mai bogată femeie afro-americană. Multe voci (şi topuri ale publicaţiilor) o consideră cea mai influentă femeie din lume. În 2013, Preşedintele Barack Obama îi acorda distincţia Medal of Freedom.

Dar de ce vorbim astăzi despre Oprah Winfrey ca despre un posibil prezidenţiabil în Statele Unite?

Totul a pornit de la discursul pe care vedeta l-a susţinut pe 7 ianuarie la Globurile de Aur, gală la care a fost distinsă cu premiul Cecil B. DeMille.

Discursul puternic pe care l-a susţinut Oprah la acest eveniment a fost unul puternic, care a vorbit despre putere (aceea de a merge mai departe), despre libertate, despre non agresiune, despre libertate şi despre puterea femeilor. Şi a menţionat câteva exemple puternice de femei de culoare care au făcut istorie.

Sala (plină de vedete) a aplaudat-o în picioare. Şi multe staruri din audienţă aveau lacrimi în ochi.

De atunci vedete ca Meryl Streep, Tom Hanks sau Ellen DeGeneres vorbesc despre „o posibilă candidatură la Preşedinţie” a celebrei vedete de televiziune. Chiar şi Donald Trump a vorbit despre asta, lăudându-se că Oprah n-ar avea nicio şansă în faţa sa, deşi crede că nu va candida pentru postul de la Casa Albă.

Sunt şi voci care susţin că poporul american nu mai are nevoie de vedete la conducere, ci că e nevoie de oameni care cunosc foarte bine sistemul politic şi diplomatic. Şi că nu e de ajuns să fii „un om al cuvintelor” pentru a fi preşedinte.

În orice caz, studii de opinie recente arată că 48% din votanţi ar vota cu Oprah, şi doar 38% l-ar vota din nou pe Trump, în timp ce 14% din electorat se declară nehotărât.

Oprah încă nu a făcut declaraţii oficiale în acest sens. Însă noi credem că nu iese fum fără foc. Vom vedea oare anul acesta o nouă surpriză pregătită electoratului american sau se va hotărî Oprah să susţină un candidat puternic care să i se opună lui Trump?

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO