Căutare

Share this article

Doar în urmă cu câteva zile aminteam aici că unul dintre marii absenţi de la Gala Oscarurilor din această noapte va fi Casey Affleck, fratele actorului Ben Affleck, care ar fi trebuit să înmâneze premiul pentru ”cea mai bună actriţă în rol principal”. Regulamentul Academiei Americane de Film spune că cel care a fost recompensat cu un an înainte la o anumită categorie (în cazul lui Casey, ”cel mai bun actor în rol principal”, pentru rolul din „Manchester by the Sea”) trebuie să înmâneze acelaşi pemiu, dar genului opus.

Totuşi, Casey Affleck nu va face acest lucru pentru simplul fapt că a fost retras de pe lista prezentatorilor Galei cu numărul al 90-lea încă din luna ianuarie şi asta din pricina acuzaţiilor privind comportamentul neadecvat al actorului din timpul filmărilor la „I’m Still Here”, un documentar scris împreună cu Joaquin Phoenix; acuzaţii care au dus la un proces intentat lui Casey de producătoarea Amanda White, care susţine că i-a făcut propuneri indecente într-o cameră de hotel.

Foto: Hepta

Aşa stând lucurile, Jennifer Lawrence şi Jodie Foster sunt cele care vor prezenta trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, faptul de a alege femei pentru a prezenta premiile dedicate celor mai buni actori fiind cum nu se poate mai potrivit în contextul mişcărilor „#MeToo” şi „Time’s Up” împotriva discriminării, a hărţuirii sexuale şi abuzului.  

Foto: Hepta

Reprezentanţii mişcării  „Time’s Up”, care au protestat la Gala Globurilor de Aur purtând vestimentaţie neagră, promit că vor protesta şi la ceremonia de decernare a Oscarurilor, cu ”un moment” special.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO