fbpx

Căutare

Share this article

Scandalurile sexuale izbucnite în ultima vreme în lumea filmului au început să aibă ecouri, nu doar în online, unde oameni din lumea întreagă îşi împărtăşesc experienţele de acest gen, ci şi la nivel instituţional. Institutul Suedez de Film (ISF), spre exemplu, a lansat un program dedicat educării producătorilor şi regizorilor în ceea ce priveşte hărţuirea sexuală. Mai exact, instituţia a creat, împreună cu breslele de actori şi regizori dar şi cu fonduri regionale de film, un program care îi va învăţa pe producători şi regizori despre ce însemană hărţuirea sexuală prezentându-le în acelaşi timp tipurile de comportament considerate inacceptabile la locul de muncă. Fiecare participant la program va primi o „carte verde„, iar Institutul Suedez de Film va oferi producţie sau finanţare doar acelor producători şi regizori care au cardul.

Conform Variety, programul a fost anunţat la doar câteva zile după publicarea unui raport care descrie comportamentul sexual inadecvat al fostului director Zentropa (companie daneză de producţie de film al cărei co-fondator este regizorul Lars von Trier) dar şi după dezvăluirea unei scrisori semnată de aproape 600 de actriţe suedeze, inclusiv Alicia Vikander (din ”The Danish Girl”), care trag un semnal de alarmă cu privire la agresiunea sexuală din industria filmului suedez.   

 

Vezi frecvent bărbaţi folosind în mod conştient hărţuirea sexuală pentru a obţine ceea ce vor şi pentru a-şi consolida puterea„, a declarat Anna Serner, directorul ISF, care consideră că programul, pe care institutul îl va implementa începând cu 2018, este absolut necesar în Suedia. „Sperăm că programul va provoca o schimbare reală. Nu vrem să vedem sânge, vrem doar să vedem schimbarea„, a mai spus aceasta.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO