fbpx

Căutare

Share this article

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală şi de Est dedicat filmului politic, revine cu o cea de-a 7-a ediţie, ce se va desfăşura între 18 şi 22 aprilie, la Bucureşti.

Festivalul, dedicat filmelor cu tematică predominant politică, lungmetraje, filme de ficţiune sau documentare, reunite sub sloganul „Not so politically correct”, va avea loc la Cinema Elvire Popescu şi Institutul Balassi din Bucureşti.

După un an plin de evenimente majore pe plan politic şi social – de la testele nucleare efectuate de Coreea de Nord la ieşirea Statelor Unite din Acordul de la Paris, de la fenomenul fake-news la scandalul Weinstein -, Cinepolitica propune spectatorilor cele mai noi filme politice şi o serie de dezbateri care punctează subiectele fierbinţi ale momentului.

“Cred că o tematică comună în programul de anul acesta ar fi “scheletul din dulap”, ocultarea, revelarea şi asumarea vinovăţiei în cazul unor “molime” cronice ale civilizaţiei umane. Vom prezenta filme şi informaţii care nu mai sunt expuse în “stradă”, ci ascunse adânc, de-a lungul timpului, în memoria individuală”, spune Marius Copel, selecţionerul festivalului.

Detalii despre programul evenimentului, pe cinepolitica.ro sau pe pagina de facebook cinepolitica.filmfestival

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO