Căutare

Share this article

În noaptea de 15 octombrie puteţi face un tur cultural al caselor din Bucureşti. Dar nu orice fel de case, ci locuri, hub-uri sau chiar apartamente care au o poveste de spus sau care stau la baza unei iniţiative culturale.

„Programul de vizitare” începe de la ora 18:00 şi se termină târziu în noapte, sau, mai precis, la ora 3 dimineaţa. În circuitul acesta urban sunt înscrise 15 spaţii despre care aţi mai auzit, pe care le-aţi mai vizitat sau care promit să fie cât de curând un reper: AICI,  Avanpost 8, Carol 53, Casa Jurnalistului,  Casa Lupu, Cetatea Artelor, Colivia, CZVL 12, EFdeN, Grădina SticlarilorHome Mătăsari, Insula 42,  Manasia Hub, Modulab, The Room.

Ce se întâmplă în această noapte prin „casele” din oraş? Vă vor întâmpina la ei acasă întreprinzători, creativi, artişti, meşteri, jurnalişti sau activişti care şi-au transformat dormitoarele în mici centre social-culturale.

La Aici în curte se va munci în noaptea de 15 octombrie – se tencuieşte căsuţa de la Urban Fest, iar în casă sunt pregătite expoziţii, instalaţii, muzică şi „dichisuri”.

Avanpost 8 a pregătit o expoziţie de fotografie, pictură şi sculptură, un party cu muzică pe vinil @Gramofon Records, un moment acoustic – Parada, o instalaţie intitulată „Cuba” şi o expoziţie din arhiva lucrărilor compozitorului Temistocle Popa.

La Carol 53 programul este împărţit pe mai multe „paliere”. La Parter, între orele 19:00-23:00 găsiţi o serie de expoziţii de grafică, pictură şi animaţie (printre artişti se numără Daniel Alexandru, Andreea Toma, George Vasilescu, Irina Maria Iliescu, Iolanda Boban, Wood be Nice, Atelier Şnur). În anexa din curte veţi găsi „Galeria de multiple” între orele 21:00-02:00 cu atelierul de Serigrafie de pe lângă Librăria „Jumătatea Plină” —Octav Avramescu. Prin casă şi curtea Carol 53 veţi vedea o instalaţie şi un performance JULAY & Renate.

Casa Jurnalistului a deschis prima şcoală de jurnalism independent din România, aşa că vă invită să-i cunoaşteţi pe rezidenţii din Casa Jurnalistului şi aflaţi ce proiecte pun la cale. Nu lipsesc nici proiecţiile de film sau preparatele din bucătăria mexicană. Şi un party pe cinste.

În programul celorlalte locuri care au porţile deschise în această noapte se află şi piese de teatru, sesiuni de live painting, audiţii muzicale sau video mapping.

Găsiţi mai multe detalii despre program pe noapteacaselor.ro şi o hartă a traseului aici.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO