fbpx

Căutare

Share this article

Între 12 şi 15 aprilie, Calea Victoriei devine o expoziţie itinerantă în aer liber, cu ocazia celei de-a patra ediţii Spotlight – Bucharest International Light Festival. Harta instalaţiilor de lumină va fi extinsă în 2018 cu noi locaţii din Bucureşti. Astfel, pe lângă traseul deja consacrat – Calea Victoriei între Biblioteca Centrală Universitară şi Splaiul Independenţei – clădiri emblematice din Bucureşti precum Arcul de Triumf, Ateneul Român sau Palatul Ştirbei vor deveni obiective pe traseul festivalului. Pentru prima dată, în acest an concursul internaţional de video mapping va avea loc pe faţada Palatului CEC.

Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediţia Spotlight 2018 este intitulată United We Shine şi aduce la Bucureşti 27 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video mapping din Franţa, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania şi România.

La fel ca în anii anteriori, locaţia centrală a festivalului Spotlight este Calea Victoriei, care va găzdui cele mai multe evenimente ale ediţiei, dintre care amintim doar câteva: instalaţii interactive la Muzeul Naţional de Istorie, sesiuni de video mapping pe faţada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau  pe faţada Clădirii Rosenthaler.

Pe întreaga durată a festivalului Calea Victoriei devine pietonală între Biblioteca Centrală Universitară şi Splaiul Independenţei, între orele 20:30 şi 23:00.

Pentru prima dată la Spotlight, lucrări de artă impresionante vor fi proiectate pe faţadele următoarelor clădiri: Muzeul Antipa, Palatul Ştirbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, clădirea Ministerului Afacerilor Interne şi Ateneul Român.

Primăria Municipiului Bucureşti şi Teatrul Naţional Bucureşti devin locaţiile unor sesiuni de video mapping spectaculoase. În premieră, Piaţa Universităţii găzduieşte între 12 şi 15 aprilie o instalaţie de lumină şi sunet din Israel, iar Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti devine locaţia unei instalaţii interactive din România.

În exclusivitate pentru ediţia cu numărul patru a Spotlight, şase artişti internaţionali transformă Palatul CEC prin proiecţii de video mapping selectate în urma open call-ului Spotlight. Cele şase lucrări finaliste vor fi proiectate pe toată durata festivalului pe faţada Palatului CEC, urmând ca marele câştigător Spotlight 2018 să fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.

Pentru deschiderea ediţiei Spotlight din acest an, una dintre cele mai căutate trupe high-tech de dans şi lumini ale momentului, Light Balance din Ucraina aduce la Bucureşti un spectacol care a făcut senzaţie în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită şi China.

Spectacolul de deschidere a celei de-a patra ediţii a festivalului internaţional de lumină din Bucureşti are loc în Piaţa George Enescu, joi, 12 aprilie, începând cu ora 20.30. Show-ul Light Balance de dans şi lumini este precedat de reprezentaţia de muzică live, coregrafie şi light design dată de artiştii britanici de la Spark.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de la ora 20.30 şi se încheie la ora 23.00. Găsiţi detalii pe spotlightfestival.ro.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO