Căutare

Share this article

Cea de a X-a ediție a festivalului „Les films de Cannes à Bucharest” l-a avut zilele acestea invitat special pe Claude Lelouch, regizorul de film premiat cu Palme d’Or și Oscar pentru filmul Un homme et une femme (1966).

Cel mai recent film al său Les Plus Belles Années D’Une Vie este o continuare a peliculei care l-a consacrat. Acțiunea filmului se petrece 50 de ani mai târziu. Regizorul a declarat că „nu a dorit ca acest film să fie unul despre bătrânețe sau despre moarte, ci despre forța speranței, chiar dacă este vorba despre niște oameni în vârstă. Este un film despre fericire pentru că eu cred că speranța aceasta este un ingredient al fericirii și tocmai de asta îmi place ca filmele să se termine astfel, dând speranță; nu am vrut să stârnesc nimănui frica vorbind despre moarte, despre oamenii aceștia bătrâni. Până la urmă prezentul și forța prezentului sunt lucrul cel mai important și chiar dacă e vorba de 5 minute de trăit și de acelea trebuie să profităm și să le trăim frumos.”

„Moartea este cea care ne face să fim toți egali, este marea călătorie către marele mister pe care nu trebuie să-l ratăm.”

Într-o manieră degajată și relaxată regizorul a povestit despre momentul în care a decis să facă acest film, numindu-l „un miracol”. „La 50 de ani de la apariția filmului [Un homme et une femme] am scos o ediție reeditată a acestuia și i-am invitat și pe Jean-Louis Trintignant și Anouk Aimée [protagoniștii filmului] să-l revadă. Pe toată durata filmului m-am uitat la ei, la fețele lor, i-am văzut cum ședeau în sală, cum râdeau, cum își vorbeau la ureche și mi-am dat seama că s-au întors cumva la copilărie. Se bucurau ca niște copii de ceea ce vedeau, era adorabil ceea ce vedeam și eu la rândul meu și m-am gândit că trebuie neapărat să transmit publicului această stare, că timpul nu i-a făcut să fie mai răi, ci dimpotrivă i-a făcut să fie mai frumoși. Cred că fiecare vârstă are și neajunsuri și avantajele ei. Asta am încercat să arăt.”

Les Plus Belles Années D’Une Vie este o poveste de dragoste care durează de mai bine de 50 de ani, o poveste construită în jurul lucrurilor frumoase și puternice care te marchează într-o relație și pe care nu le poți uita.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO