Clopotul Big Ben nu se va mai auzi timp de 4 ani - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Sunteţi la Londra în vacanţă? Opriţi-vă câteva minute să ascultaţi clopotul Big Ben! Celebrul clopot din turnul cu ceas al Parlamentului britanic nu va mai bate din 21 august, pentru o perioadă de 4 ani. În următorii ani clopotul şi ceasul se vor afla într-un amplu proces de restaurare. Ciocanele care au lovit clopotul de 13,7 tone la fiecare oră în ultimii 157 de ani vor fi desprinse de ceas. Clopotul se va auzi, totuşi, la evenimente importante, precum sărbătorirea Anului Nou, au precizat oficialităţile londoneze.

„Lucrările de renovare vor proteja ceasul pe termen lung şi vor contribui, de asemenea, la protejarea şi conservarea clădirii în care se află acesta – Turnul Elisabeta”, a declarat Steve Jaggs, paznicul ceasului. Lunea viitoare, pe 21 august, publicul este chemat să asculte ultimele bătăi ale clopotului înainte de începerea restaurării, precizează News.ro.

Palatul Westminster, care găzduieşte Parlamentul britanic, aflat pe malul Tamisei, face parte din patrimoniul cultural mondial şi reprezintă una dintre cele mai populare atracţii turistice.

Turnul Elisabeta, cu o înălţime de 96 de metri, considerat a fi cea mai fotografiată clădire din Marea Britanie, este deja acoperit parţial de schele, ca parte a unui proiect de renovare.

Lucrările vor presupune demontarea orologiului, fiecare rotiţă urmând să fie restaurată. Cele patru cadrane ale ceasului vor fi curăţate şi reparate, ramele lor din fontă vor fi reînnoite, iar limbile vor fi recondiţionate.

Unul dintre cadranele ceasului va rămâne în continuare vizibil şi funcţional, indicând ora în tăcere, fiind acţionat de un motor electric, până când mecanismul original al orologiului va fi reinstalat.

Toate celelalte clopote care se aud în mod obişnuit la fiecare 15 minute vor înceta să mai bată pe parcursul lucrărilor, care sunt programate să se încheie în 2021, când sunetul cunoscut al Big Ben-ului va începe să de audă din nou.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO