fbpx

Căutare

Share this article

Felul în care îţi aranjezi părul te poate face să pari mai tânără sau, din contră, mult mai în vârstă. Poate că o tunsoare scurtă pare tinerească dar nu avantajează pe toată lumea. Iar bretonul este greu de aranjat uneori, dar ascunde foarte bine ridurile de pe frunte. Iată doar câteva trucuri propuse de specialişti la care chiar şi celebrităţile apelează pentru a părea mai tinere şi pe care le poţi încerca şi tu.

Scurt sau lung?

Kate Hudson şi Goldie Hawn. Foto: Hepta

Atunci când îţi alegi tunsoarea, ţii cont de forma feţei, de tipul de păr, de cât timp vrei să aloci coafatului şi de stilul care te reprezintă. Însă un criteriu pe care aproape toate femeile şi-l doresc, atunci când merg la stilist, este ca tunsoarea să fie tinerească. „Este adevărat că un păr mai scurt este asociat cu ceva tineresc, fresh, dar asta nu înseamnă neapărat că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, trebuie să scurtăm din ce  în ce mai mult părul. Se poartă în continuare bobul lung cu vârfurile uşor asimetrice, straturi de  diferite lungimi în tunsoare, care să ofere dinamism şi prospeţime. Linia de bază trebuie să fie texturată, astfel încât părul să se poată mişca lejer, natural. Liniile compacte îngreunează  tot aspectul şi maturizează.  O tunsoare foarte scurtă accentuează un oval perfect al feţei care îşi pierde fermitatea odată cu vârsta, aşadar se recomandă nivelul bărbiei ca fiind lungimea optimă a unei tunsori”, ne explică Arabella Zadic, stilist Wella Professionals România.

Sienna Miller. Foto: Hepta

De exemplu, mie îmi place foarte mult tunsoarea aleasă de Kate Hudson. Îi pune în valoare chipul, trăsăturile frumoase, dar mai ales bărbia şi linia maxilarului,  însă i se potriveşte pentru că ea are faţa ovală şi un contur ferm. Mama sa, Goldie Hawn, a optat pentru o coafură care ascunde ridurile de pe frunte şi din jurul ochilor, care conturează chipul dar fără să pună accent pe ovalul feţei. Ambele tunsori sunt trendy şi arată cum un look bine ales reuşeşte să te facă să pari mai tânără. Iar dacă ai vrea să încerci ceva nou, dar nu ştii cum ţi-ar sta cu breton, poţi încerca unul fals, aşa cum a făcut Sienna Miller. Tot ce trebuie să faci este să îţi strângi părul într-un coc dezordonat, dar să laşi vârfurile libere şi să le fixezi cu agrafe astfel încât să obţii un breton fals. În tutorialul de mai jos poţi vedea exact toţi paşii:

Prea mult volum?

Părul tapat exagerat, umflat peste măsură, te îmbătrâneşte. Un păr cu volum este frumos dar trebuie să fie un volum care pare natural. Şi buclele lejere sunt tinereşti, chiar şi onduleurile naturale. Te poţi inspira din stilul ales de Kate Middleton, părul ei arată minunat de fiecare dată. Are volum şi textură, este strălucitor şi pare că aşa arată în mod natural, fără prea mult efort.

Kate Middleton. Foto: Hepta

Dar noi ştim că este rezultatul unei echipe pricepute de stilişti. Totuşi, cu puţină îndemânare, poţi obţine şi tu onduleuri naturale. Iată ce te sfătuieşte stilistul Arabella Zadic: „Foloseşte o placă sau un ondulator gros, asta după ce ai aplicat în prealabil un produs de protecţie termică pe păr, precum EIMI Thermal Image de la Wella Professionals (65 lei). Acestea se pot realiză în toate direcţiile (stânga, dreaptă) astfel încât să se apropie cât mai mult de onduleurile naturale. Foarte important este să le desfacem, fie cu degetele, fie cu o perie plată, dacă dorim un aspect mai elegant, aşezat. Nu se mai poartă buclele perfecte, foarte definite, ca un arc – ele aduc aminte mai degrabă de ceva vechi, demodat”.

Dacă nu prea ai timp dimineaţa, poţi încerca tehnica bentiţei şi vei obţine onduleuri fără vreun aparat de coafat. Aceasta presupune să foloseşti o bentiţă groasă şi lejeră, pe care să înfăşori şuviţele înainte de culcare. Iar dimineaţa tot ce trebuie să faci este să desfaci părul şi să aplici fixativ şi un spray pentru strălucire, precum Spark-up Shine de la Londa Professional (46 lei)! Vei avea onduleuri perfecte, aproape ca cele obţinute la salon. Iată un tutorial care te îndrumă pas cu pas:

Iar dacă ai deja părul ondulat însă acesta se electrizează şi îţi doreşti bucle mai definite, poţi folosi un produs precum Whipped Crème de la Sebastian (95 lei), care are o textură uşoară, pentru a hidrata fără să încarce. Aplică-l pe părul umed şi usucă fără aport de căldură, pentru a obţine onduleuri foarte bine definite. Iar dacă vrei o coafură mai dezordonată, atunci utilizează aer cald pentru bucle pline de viaţă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO