Cocktailuri de inspiraţie rusească pe care le-ai putea savura în timpul Campionatului Mondial de Fotbal - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Astăzi se dă startul celei de-a 21-a ediţii a Campionatului Mondial de Fotbal, cea mai aşteptată întrecere sportivă de pe Pământ. Microbişti din întreaga lume vor trăi victorii şi înfrângeri alături de jucătorii preferaţi, vor striga, vor plânge, vor râde şi vor comenta până când febra campionatului va trece iar ei vor reveni la obişnuita viaţă de zi cu zi. Românii vor putea vedea campionatul (primul turneu care are loc în Europa de Est) graţie Televiziunii Române, ce va dedica campionatului peste 400 de ore de transmisii live la TVR 1, TVR 2 şi TVR HD.
Privitul de-acasă, din fotoliul mare şi pufos sau pe de canapeaua în care le-ai făcut loc şi amicilor tăi microbişti, nu are cum să nu fie însoţit de o bere rece sau de un cocktail proaspăt, pe care să-l savurezi în timpul unui meci mare sau care să te ajute să uiţi mai repede eşecul echipei preferate.

Ai putea opta pentru un cocktail clasic de vară – un mojito, margarita sau o sangria – dar ai intra mai uşor în spiritul acestui campionat din Rusia dacă ai opta pentru nişte cocktailuri inspirate chiar de ruşi. Ar fi mai multe variante însă noi am ales doar câteva din cele recomandate de specialişti precum cei de la Cocktails For You sau The Telegraph. Deşi multe dintre cele mai renumite cocktail-uri „ruseşti” nu sunt deloc ruseşti, acestea fiind inventate în Occident, numele sugerează această provenienţă tocmai datorită bazei de vodcă fără de care aceste cocktailuri nu ar exista.

Foto: Istock

Yorsh
Unul din cele mai simple cocktailuri de inspiraţie rusească este Yorsh, care are drept ingrediente doar 50 ml de vodcă şi 300 ml bere. Metoda este la fel de simplă precum componenţa: se adaugă vodca în bere şi se bea.

Foto: Istock

Russian Spring Punch
Un cocktail ceva mai sofisticat, inventat de Dick Bradsell, unul dintre strămoşii bartending-ului, în anii 1980, este Russian Spring Punch la prepararea căruia ai nevoie de 7 boabe de zmeură, 40 ml de vodcă, 10 ml de crème de cassis (un lichior dulce, de culoare roşu închis, preparat din coacăze), 10 ml de lichior de căpşuni, 20 ml suc de lămâie, un vin spumant sec la alegere). Metoda presupune mixarea puternică a tuturor acestor ingrediente într-un shaker şi turnarea lichidului obţinut într-un pahar înalt.

Foto: Istock

Black Russian
Cocktailul, folosit pentru prima dată în 1949, este atribuit lui Gustave Tops, barman belgian, care l-a creat la Hotel Metropole din Bruxelles, în onoarea lui Perle Mesta, ambasadorul de atunci al Statelor Unite la Luxemburg. Numele redă cele două caracteristici de bază ale cocktail-ului: vodca rusească şi culoarea neagră dată de lichiorul de cafea. Pentru prepararea lui – care se face într-un pahar de whisky adăugând mai întâi câteva cuburi de gheaţă, apoi vodca şi la final, foarte usor, lichiorul de cafea – ai nevoie de 50 ml Vodka, 20 ml lichior de cafea (Kahlua sau Tia Maria), gheaţă.

Foto: Istock

White Russian
Apărut prin anii 60 ai secolului trecut, acesta este o variantă mai soft a cocktail-ului Black Russian, a cărui tărie se diluează cu frişcă lichidă simplă. Pentru a-l obţine ai nevoie de 50 ml vodcă, 20 ml lichior de cafea (Kahlua sau Tia Maria), 50 ml frişcă lichidă, gheaţă. Metoda de preparare constă în turanrea cantităţilor de vodcă şi lichior peste cuburile de gheaţă, ca la final să fie adăugată, cu grijă, frişca lichidă care va rămâne la suprafaţă.  

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO