Colin Farrell, unul dintre cei mai frumoși actori în viață și povestea controverselor din viața lui: de la abuzul de droguri, la urmăririle sexuale și până la rolul de cel mai implicat tată - LIFE.ro
Mergi la conținut

În 1999, Colin Farrell a dat o audiție pentru un mic proiect al lui Joel Schumacher numit Tigerland. Și, deși nu citise scenariul, puștiul ce apăruse deja într-un popular serial de televiziune, Ballykissangel, și-a folosit tot farmecul și astfel a fost sunat înapoi cum că a primit rolul. A trimis apoi filmul la greii de la Hollywood, iar acesta a fost primul pas pe drumul unei cariere impresionante. Iar fanii săi au început să apară ca ciupercile după ploaie, mai ales femeile care suspinau după frumusețea lui.

Cine este Colin Farrell?

Actorul irlandez, Colin Farrel s-a născut pe 31 mai 1976 în Castleknock, Dublin, Republica Irlanda. Are trei frați, un frate mai mare, Eamon Jr. și două surori, Claudine și Catherine. Părinții lui sunt Rita și Eamon Farrell. Tatăl său a jucat fotbal și a condus un magazin de produse naturiste, motiv pentru care multă vreme s-a spus că Colin Farrell a moștenit trupul atletic al tatălui său și, în copilărie, mulți se așteptau să-i calce pe urme.

Colin Farrell
Nimeni nu se bucură mai mult de succesul său decât mama sa

Dimpotrivă, a devenit evident faptul că scena este aleasa sa, mai ales după ce a fost fascinat de interpretarea extrem de emoționantă a lui Henry Thomas în E.T the Extra-Terrestrial. Apoi a fost încurajat de fratele său mai mare să participe la The Gaiety School of actoring.

În timp ce studia la Gormanston College din Count Meath, a dat o probă, dar fără succes, pentru a fi primit în trupa Boyzone, un grup muzical irlandez în vogă la vremea respectivă.

Colin Farrell
Colin Farrell în adolescență

Cariera lui Colin Farrell

Collin Farrell a abandonat curând școala de actorie după ce a fost descoperit și distribuit într-o emisiune de televiziune BBC, Ballykissangel în 1998. Și-a făcut debutul în film în The War Zone (1999), regizat de Tim Roth. A apărut în alte seriale de televiziune și filme independente, până când a obținut marea sa oportunitate în filmul Tigerland, în 2000. Drumul său către vedetism a venit cu mai multe succesiuni de filme.

Primul rol principal al lui Colin Farrell a venit odată cu thrillerul psihologic Phone Booth, în 2002. A fost urmat îndeaproape de filmul de spionaj The Recruit alături de eroul său, Al Pacino. A mai apărut și în alte filme de succes precum SWAT (2003); a jucat rolul unui răufăcător în filmul cu supereroi Dare Devil (2003); a jucat în Intermission (2003) și Alexander (2004); a apărut în Miami Vice (2006). A dezvoltat o popularitate tot mai mare la Hollywood printre scriitori și regizori. Rolul său din In Bruges (2008) i-a adus primul său Glob de Aur.

Colin Farrel a continuat să apară în diferite filme precum comedia-horror Fright Night (2011) sau filmul de acțiune SF Total Recall (2012).

În 2015 a început să joace rolul detectivului Ray Velcoro în serialul HBO, True Detective. Cele mai recente filme ale sale sunt thrillerul romantic science-fiction The Lobster (2015) și filmul fantastic, Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016).

Un actor dedicat operelor caritabile

Collin Farrell, împreună cu alte celebrități, a fost purtătorul de cuvânt al Jocurilor Mondiale Special Olympics din Shanghai, China.

În 2012, actorul al cărui frate mai mare era gay declarat, a făcut parte din campania anti-bullying organizată de organizația irlandeză de tineret LGBT BeLonG To. Se numea, Stand Up!

El este, de asemenea, ambasador oficial pentru Homeless World Cup.

Personalitatea și viața lui Colin Farrell

Ca o tânără celebritate, Collin Farrell a dus o viață foarte răvășită. Avea reputația de a fi un Casanova și era poreclit Lothario. În 2003, a fost numit de People’s Magazine drept unul dintre cei mai frumoși cincizeci de oameni și al șaselea cel mai sexy bărbat din lume.

În ceea ce privește relația, s-a zvonit că ar fi fost căsătorit cu actrița engleză Amelia Warner, dar el a dezmințit acele zvonuri. S-au cunoscut când ea avea 19 ani și s-ar fi căsătorit pe o plajă, însă, ulterior, actorul a dezvăluit că nu a fost vorba de o căsătorie legală. A avut o relație timp de un an cu scriitoarea britanică Emma Forest. De asemenea, a avut relații cu cântăreața Britney Spears și cu actrițele Angelina Jolie și Demi Moore, printre altele.

Colin Farrell
Colin Farrell și Angelina Jolie

Primul său fiu, James Padraig Farrell, s-a născut în 2003, din relația cu modelul american Kim Bordenave. Cel de-al doilea fiu al său, Henry Tadeusz Farrell, a fost născut de Alicja Curus, cu care a jucat împreună în filmul romantic, Ondine, din 2009.

Collin Farrell era renumit pentru consumul de alcool, relațiile cu multe femei și consumul de droguri prescrise și recreative. A avut o criză și a fost internat la dezintoxicare în decembrie 2005. S-a întors pe scena filmului după această pauză, dar fără să-și piardă atractivitatea.

Citește și: Steven Tyler, solistul Aerosmith, a ajuns din nou la dezintoxicare. Ce alte vedete au căzut în patima alcoolului sau drogurilor de-a lungul anilor

De atunci și-a schimbat stilul de viață extravagant cu plăceri simple precum yoga și sauna. Primul său fiu, James Farrell, are o tulburare genetică rară cu care s-a născut, numită sindrom Angelman. Se spune că provoacă dificultăți în vorbire și unele ficțiuni motorii și îl face predispus la convulsii. Collin Farrell își petrece acum cea mai mare parte a timpului îngrijindu-și copiii și fiind un tată tipic enervant.

Colin Farrell
Colin Farrell și fiul său care suferă de o tulburare genetică

A mărturisit că este puțin romantic. De asemenea, scrie poezie de groază. Celebritatea de la Hollywood este foarte irlandeză. Nu și-a permis niciodată să fie modificat pentru a se potrivi cu vreo imagine falsă orientată spre publicitate. Își petrece timpul între Los Angeles și casa din Dublin.

Colin Farrell
Colin Farrell ajutându-și fiul cel mare să meargă pe bicicletă

Controversele din viața lui Colin Farrell

Colin Farrell este unul dintre actorii de la Hollywood care nu a scăpat de obsesiile fanilor. El a fost urmărit în 2006 de o operatoare la o linie telefonică erotică, Dessarae Bradford. A obținut cu succes un ordin de restricție împotriva ei. Ea a făcut, de asemenea, amenințări cu procese care vizează extorcarea lui. Niciuna dintre încercări nu s-a blocat din cauza lipsei de probe.

Colin Farrell
Colin Farrell alături de sora lui, cea care îi este și impresar

În același an, actorul irlandez a intentat un proces împotriva fostei sale iubite, modelul Playboy, Nicole Narain. El a susținut că ea a încercat să distribuie o casetă sexuală de treisprezece minute pe care o făcuseră în 2003. Intenționa să facă bani din asta și să-i strice cariera.

Cea mai importantă controversă a carierei lui Collin Farrell a fost colapsul său din cauza abuzului de medicamente recreative și prescrise. El a fost puternic criticat în această perioadă și i-a fost amenințată cariera. Dar, din fericire, Colin Farrell a știut unde și când să se oprească, a fost la dezintoxicare și a ieșit triumfător din această încercare.

Colin Farrell
Colin Farrell la premiera filmului Phone Booth

Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora