Căutare

Share this article

Dacă te afli vineri la Milano, rezervă-ţi seara pentru un concert simfonic românesc: Orchestra Română de Tineret concertează sub bagheta lui Cristian Mandeal, în cadrul primei ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor de Tineret, care are loc până pe 21 iulie, informează Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, citat de News.ro.

Solistă va fi violoncelista Julia Hagen, iar programul cuprinde „Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

La festivalul, care a debutat pe 1 iulie, vor susţine concerte, între altele, Orchestra Simfonică Iuventus din Polonia, Orchestra Filarmonică Nova din Slovenia, Orchestra de Tineret Italiană şi Orchestra de Tineret Mediteranean.

Concertul românilor este precedat de o reprezentaţie care va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti, miercuri, de la ora 19.00, în deschiderea Festivalului Vara Magică, concert în care solist va fi violoncelistul Ştefan Cazacu.

Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia, în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei „Prietenii muzicii-Serafim Antropov”.

Membrii Orchestrei Române de Tineret, cei mai mulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni muzicieni români la nivel naţional, pregătirea artistică fiind asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO