fbpx

Căutare

Share this article

În industria hotelieră de lux, un Concierge este angajatul care poate să răspundă la orice întrebare cu privire la obiective turistice, magazine, restaurante sau mijloace de transport din oraşul respectiv. Nu numai că are o vastă cultură generală şi cunoaşte cel puţin două limbi străine, el trebuie să fie elegant, serviabil şi mai ales plin de răbdare. Are soluţii la cereri dintre cele mai insolite, ştie cum să rezerve un bilet la un spectacol unde nu mai există bilete de luni de zile, cum să facă rost de o masă la un restaurant overbooked, unde să comande un buchet de flori la miezul nopţii. Nu numai că ştie toate aceste lucruri, dar are şi relaţiile şi conexiunile necesare.

În hotelurile de 5 stele şi în palace-uri, concierge-ul este foarte respectat, iar din salariu plus tips poate să câştige chiar mai mult decât directorul. Clienţii bogaţi, cu dorinţe neobişnuite şi mijloacele financiare necesare satisfacerii acestora, mizează pe concierge pentru organizarea unei vacanţe absolut deosebite.

Iar în ultimii ani, tendinţa este aceea de utilizare a concierge-ului nu numai în vacanţă, ci şi în viaţa de toate zilele. Astfel au luat viaţă la începutul anilor 2000, întâi timid, mai apoi în forţă, firmele de conciergerie private de lux.

Principiul este acelaşi: servicii nelimitate, la orice oră din zi şi din noapte. Pentru cei mai norocoşi financiar, «timp» este sinonim cu «bani» aşa că sunt aproape inexistente ocaziile în care bogaţii lumii îşi cumpără singuri bilete de avion online sau petrec ore la telefon încercând să rezerve o masă la un restaurant. Majoritatea au asistenţi, însă aceştia sunt în general specializaţi pe probleme administrative şi le lipsesc conexiunile care fac posibilă obţinerea unei invitaţii la o recepţie la Casa Albă sau Academy Awards.

Şi atunci intervine Concierge-ul. Mai private sau mai în văzul lumii, aceste firme «realizatoare de vise» propun clienţilor, după posibilităţi şi buget, pachete de servicii care mai de care mai complete şi mai atrăgătoare.

Pentru o lună, un an sau şi mai mult, pentru un număr de servicii limitate sau nu, preţul pachetului de conciergerie urcă în funcţie de dorinţele clientului.

Ce poate face pentru dumneavoastră un concierge?

De la satisfacerea celor mai banale solicitări: căutaţi un instalator, vreţi să vă redecoraţi casa şi aveţi nevoie de un designer, aveţi nevoie de bilete de avion, vreţi să rezervaţi o masă la restaurantul preferat, şi până la cele mai nebuneşti idei: vă trebuie un avion privat ca să vă transporte împreună cu prietenii dumneavoastră până la castelul pe care l-aţi închiriat pentru a vă sărbători aniversarea printr-o petrecere tematică- concierge-ul dumneavoastră organizează tot, dumneavoastră nu mişcaţi un deget.

Conexiunile lui sunt peste tot, partenerii pe care vi-i propune sunt verificaţi şi este în stare să vă obţină un bilet la un meci NBA vândut de mult sau, după gust, o sesiune privată de autografe cu Celine Dion.

Totul este să aveţi banii necesari pentru a plăti aceste servicii 24/24, 7/7. Printre cele mai celebre (şi scumpe) companii de conciergerie privată de lux se numără

One Concierge, cu multiple locaţii peste tot în lume, Highlife Asia, situată la Shanghai, Prime, dedicată cu predilecţie clienţilor ruşi şi Quintessentially, fondată de nepotul Camillei Parker-Bowles, soţia Prinţului Charles. Un abonament la Quintessentially, de exemplu, poate ajunge până la 45.000 de lire sterline pe an.

Dacă vă întrebaţi ce anume poate să merite să plătiţi 45.000 de lire sterline pe an, o să vă spunem că printre cele mai inedite solicitări cărora această firma le-a dat curs se numără angajarea pe post de meditator pentru un copil, a unui celebru autor de romane pentru tineri, localizarea de delfini roz în Amazon pentru un turist fan al acestor animale şi organizarea unei aventuri stil Indiana Jones în Iordania, cu misiuni secrete organizate de foşti agenţi MI6.

Deci, dacă vreţi aventuri şi senzaţii tari, cadouri speciale livrate de peste mări şi ţări, festivaluri private de muzică şi câteva ture de motocicletă cu Bruce Springsteen, aveţi acum posibilitatea să vă îndepliniţi visele. Conciergeria de lux, la picioarele dumneavoastră!

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO