fbpx

Căutare

Share this article

Avea doar 9 luni de viață când a fost ascuns de o stewardesă sub palton ca să treacă granița. A fost singura modalitate de a fugi din România comunistă.

“Părinții mei au fost industriași, aveau fabrici și mulți angajați. După ce a fost alungat Regele, comuniștii au preluat puterea iar politica a devenit extrem de dură, noi nu mai aveam mari șanse, voiau să ne aresteze”, așa își începe povestea Serge Rameau, Consulul Onorific al Madagascarului la București.

A ajuns singur în Franța, unde l-a regăsit familia 3 ani mai târziu. A învățat limba română în copilărie împreună cu bunica lui, din cartea de bucate a Sandei Marin.

Viața l-a dus apoi în Madagascar. În filmul din campania “Ambasadorii Vinului” ne povestește cum a dezvoltat o mină de pietre prețioase, care e legătura lui cu România, ce soiuri de viță de vie se cultivă în Madagascar și, desigur, ce vinuri preferă.

Da, am vorbit și despre… mazăre 🙂

Domnule Consul, este mai ușor să faci business la un pahar cu vin?

“Bineînțeles că e mai ușor să fie o relație mai prietenească, ajută în conversație dar trebuie să fii foarte prudent. Dacă bei prea mult, e posibil să te arunci la niște propuneri pe care nu poți să le aplici.”

Am aflat de la Serge Rameau că sunt mai mulți oameni în Madagascar care vorbesc românește decât engleza. Cum așa? Aflați din interviul de mai jos:

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO