Corina Chiriac una dintre legendele muzicii românești se bucură la 73 de ani de o carte pe gustul ei și de prezența animalelor - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Corina Chiriac este una dintre legendele muzicii românești. Marea artistă se bucură acum, la 73 de ani de tot ceea ce-i oferă viața, la intensitate maximă. Artista care a bucurat inimile românilor de mai bine de 50 de ani, acum a ales o viață mai liniștită, ferită de ochii publicului și de camerele de filmat.

Artista s-a îndrăgostit pentru prima dată cu adevărat la 26 de ani

Corina Chiriac a devenit cunoscută publicului din România în anii 70, la puțin peste 20 de ani. Vocea sa i-a impresionat pe toți marii artiști și compozitori ai momentului și astfel în 1971 a ajuns să reprezinte România la celebrul festival internațional „Cerbul de Aur”, unde s-a clasat pe locul 3 și a obținut trofeul ”Cerbul de bronz”.

„Lumea artistică în care am intrat eu încă de la 16 ani era formată din oameni cu educaţie veche, educaţia care se propunea şi se practica în toate oraşele ţării, înainte cu mult de Revoluţie. Era o lume cu bun-simţ, cu umor, cu măsură, cu pretenţii, mai ales de la o fată sau un băiat de familie. (…) Chiar între colegii mei de la şcoală, prieteniile se legau în funcţie de comportament, e foarte interesant. Ca şi cum noi, tinerii, ne-am fi „adulmecat”, să vedem dacă merită să ne împrietenim, să dansăm împreună sau chiar să ne găsim un partener de viaţă pentru viitor, pentru că în anii ’65 – ’66, când am terminat eu liceul, fetele nu visau neapărat la o carieră, ci la o familie. Şi atunci, se căutau băieţi cuminţi, băieţi de familie, care să fie presupuşi că vor fi nişte soţi buni măcar 20 de ani. Era groaznic să fi avut de-a face cu cineva care să fi avut un comportament mârlănesc sau deplasat. Astăzi, nu ştiu, eu mă învârtesc, din fericire, între oameni aproximativ din generaţia mea şi prietenele mai tinere, care au între 40 şi 60 de ani, ştiu această lecţie şi ne purtăm frumos unii cu alţii, pentru că altfel nu ar avea rost amiciţia. (…) Fiecare persoană are o nostalgie faţă de tinereţea personală, faţă de moda din tinereţea ei, faţă de colegii pe care i-a avut. Asta nu înseamnă că eu nu trăiesc în actualitate. Să nu vă aşteptaţi să spun că pe vremea mea era mai bine. Nu ştiu dacă era mai bine. Aşa am apucat, aşa am trăit şi mi s-a părut firesc să fie bine când eu aveam 18 sau 20 de ani, aşa cum acum tinerilor de 15 ani li se pare firesc să comunice prin telefon cu prietenii lor. Au trecut de atunci peste 50 de ani, e normal ca vremurile să se schimbe”, a declarat Corina Chriac anul trecut.

Cariera Corinei a fost una impresionantă, aceasta participând la diverse festivaluri de peste hotare

Șlagărele ei au devenit extrem de cunoscute, iar artista a avut o ascensiune fulminantă. Însă, cariera i-a ocupat aproape tot timpul, iar acest lucru i-a afectat viața personală. Corina Chiriac a dezvăluit că s-a îndrăgostit pentru prima dată cu adevărat la 26 de ani. 

Cerbul de aur 1971

În seara aia mi-am dat seama, aveam nod în stomac, mă fâstâceam, eu care sunt vorbăreaţă. E tâmpită chestia asta, nu aş vrea să mi se mai întâmple. Să mă ierte spectatorii, devii tembel. Pot să dau în scris că nu-mi mai trebuie îndrăgosteală. Într-o viaţă întreagă o singură dată mi s-a întâmplat”, dezvăluia artista în urmă cu câțiva ani.

Karel Gott, marea iubire a Corinei Chiriac

Corina Chiriac a fost admirată nu numai pentru talentul artistic, dar și pentru frumusețea orbitoare, cu care a reușit să cucerească publicul. A avut o relație cu Ovidiu Lipan Țăndărică, însă cei doi și-au ținut ascunsă iubirea. Totuși, prima mare iubire a Corinei Chiriac a fost un cântăreț ceh. Pe vremea în care artista era în mare vogă în România, Karel Gott era extrem de apreciat în toată lumea. În țara sa natală, Cehia, acesta era denumit ”Vocea de aur din Praga”.

Citește și: De vorbă cu Corina Chiriac despre 50 de ani de carieră: „În cazul meu, am facut familie cu propria mea carieră muzicală”

Aceștia s-au cunoscut în Cehoslovacia, în timpul unui festival muzical. Karel Gott era cu 10 ani mai în vârstă decât Corina Chiriac, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe cei doi artiști să aibă o relație de câțiva ani. Și-au trăit povestea de iubire mai mult de la distanță, iar întâlnirile dintre ei aveau loc atunci când Corina Chiriac mergea peste hotare, pentru a reprezenta România în cadrul festivalurilor de muzică.

Relația lor s-a terminat însă brusc în 1983, atunci când artistei i-a fost luat pașaportul și nu a mai putut părăsi țara. Dezamăgirea a fost extrem de mare, iar Corina Chiriac avea să recunoască și peste zeci de ani că marea sa iubire a fost artistul ceh. Solista și-a refăcut viața destul de greu după despărțirea de Karel Gott.

A fost căsătorită o singură dată

A fost căsătorită o singură dată, cu Virgil Anastasiu, pe care l-a cunoscut într-un restaurant românesc din Statele Unite ale Americii. Omul de afaceri fugise din țară în 1986 și se stabilise peste ocean. Cei doi și-au unit destinele în 1993, dar după doar 4 ani au decis să divorțeze.

„Corina era soţia perfectă. Cuminte, casnică, avea grijă de gospodărie, făcea curat, mă aştepta cu mâncare. Sunt mândru că am fost singurul soţ al Corinei Chiriac. Ea însă voia să stau mai mult cu ea, iar eu voiam ca ea să participe mai mult la viaţa mea mondenă”, a mărturisit Virgil Anastasiu, într-o emisiune de la Pro TV.

De atunci, Corina Chiriac s-a dedicat în totalitate carierei și a lăsat viața personală pe planul secund. De altfel, artista a și recunoscut că marea sa dezamăgire este aceea că nu a devenit mamă. „Nu am părinți, nu mai am soț, nu am copii, nu am nepoți, nu am câine. Am numai meseria mea. Sunt un om care a ales să nu aibă o familie, ca să nu fiu nevoită să am constrângeri și astfel să-mi rănesc familia, să o părăsesc plecând în turnee sau călătorii. Nu am vrut să dezamăgesc oameni, chiar dacă la rândul meu am fost și eu rănită. Dar cariera nu m-a dezamăgit niciodată”, a povestit Corina Chiriac.

Santa Monica, California

La întoarcerea în România, vedeta s-a confruntat cu depresia. „Vreo câțiva ani. A fost greu…Tata a plecat în ’94 dincolo (pe lumea cealaltă n.r) Mama a suferit și ea până a plecat. Am făcut o operație mare. Pe urmă bietul Virgil a avut și el niște probleme în continuare. A fost o perioadă lungă. În povestea fiecăruia există niște ani foarte grei, care ne sunt dați ca lecție. Ce a fost greu, a trecut, am învins și am ieșit cu ajutorul lui Dumnezeu. Cel mai mult m-a ajutat (credința n.r)”, a spus Corina Chiriac.

În anul 1997, soțul ei s-a stins din viață, iar ea nu s-a mai recăsătorit. „Mă simt bine singură, pentru că am foarte multe preocupări. Mă bucur de prieteni, dar mă bucur și de momentele de singurătate. Sunt un om activ, gândesc pozitiv. Am gândit întotdeauna. M-am gândit la bine. Destul de ordonată, destul de gospodină. Hai, cu ce mă mai laud?!”, a spus artista într-un podcast.

„Am regretat că nu am avut copii”

Corina Chiriac a dezvăluit că regretă că nu este mamă. Artista, ajunsă la respectabila vârstă de 73 de ani, a povestit o amintire din copilăria sa, lăsând să se înțeleagă care este motivul pentru care nu a avut niciodată un copil. Vedeta a mărturisit că a pus accentul pe cariera sa muzicală și a neglijat aspectul copiilor, iar exemplul acesta l-a preluat din familie, mama artistei „ratându-și” cariera de dragul copiilor.

Corina împreună cu mama și Jecky – 1998

„Câteodată, am regretat că nu am avut copii, au fost multe momente. Mama, dacă nu se mărita, şi nu mă avea pe mine şi nu erau vremurile care erau în anii 50, ar fi fost o mare pianistă, cânta superb la pian. Dar s-a măritat şi a făcut un copil”, povestea Corina Chiriac acum câţiva ani.

În luna mai 2020, Corina Chiriac a surprins când a dezvăluit că după 12 ani în care a prezentat emisiunea „Opriţi timpul” la Naţional TV îşi dă demisia.

Eram în plină pandemie, iar aceasta a avut timp să reflecteze, a hotărât că aşa e mai bine: „Nevoită să stau mai mult în casă, am avut ocazia să stau de vorbă cu mine şi am aflat că am nevoie de o pauză de resetare personală şi profesională. După succesul de anul trecut când am schimbat prefixul, an în care am sărbătorit 50 de ani de carieră pe scena Cerbului de Aur, în emisiuni tv şi multe concerte, când am lansat la Eurostar dublul CD „Strada Speranţei” şi un site la care am muncit câţiva ani alături de o echipă, această pauză de două luni mi-a adus o altă perspectivă de viaţă. Una mai liniştită. Am decis astfel să mă retrag din colaborarea cu Naţional TV. Mulţumesc tuturor membrilor echipei şi colegilor de breaslă pentru o fructuoasă colaborare de mai bine de 12 ani. A fost un privilegiu pentru mine să încercăm să „Ne-amintim Duminica” şi să „Oprim Timpul” împreună.”

Hollywood BLVD 1988

Corina Chiriac în prezent

Artista arată senzațional la vârsta de 73 de ani, și nu se oprește niciodată din a face diverse activități liniștite, deși în anii trecuți avea o viață spontană, mergând la concerte și multe emisiuni TV. În prezent, lucrurile stau diferit, artista bucurându-se de o carte pe gustul ei, dar și de prezența animalelor care o fac să se simtă mai bine, aceasta ocupându-se de îngrijirea pisicilor din cartier.

Moscova 1979

Își va dona averea unor lăcașuri de cult

Pentru că este o femeie realistă și calculată, Corina Chiriac s-a gândit și la momentul în care va pleca din această lume. Astfel, având în vedere că nu are copii, ea a decis să își doneze averea unor lăcașuri de cult. Ea chiar a făcut de nenumărate ori donații către Biserică, mai cu seamă după ce a vândut cele două proprietăți pe care le deținea în București, una pentru suma de 100.000 de euro, alta pentru 20.000 de euro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO