fbpx

Căutare

Share this article

Pentru ediţia din acest an Milano Design Week, COS va colabora cu Studio Swine din Londra, un duo artistic format din arhitectul japonez Azusa Murakami şi artistul britanic Alexander Groves. Studio Swine va crea pentru Salone del Mobile o instalaţie efemeră multisezorială realizată la Cinema Arti (Via Pietro Mascagni, 8, 20122 Milano), un cinematograf dezafectat, construit în 1930 de către arhitectul italian Mario Cereghini. Instalaţia COS x Studio Swine îmbină elemente naturale şi industriale şi se concentrează pe utilizarea minimă a resurselor pentru a crea o experienţă captivantă, în perioada 4 şi 9 aprilie 2017.

„Ne-am dorit să creăm o instalaţie care ar putea oferi un moment de contemplare. Sursa de inspiraţie a fost natura şi schimbarea anotimpurilor. Pentru noi, această idee exprimă frumuseţea universală. Scopul nostru este de a crea o experienţă democratică care aduce oamenii împreună”, au declarat artiştii Studio Swine.

COS × STUDIO SWINE from cosstores on Vimeo.

COS a participat la Salone del Mobile din 2012, când brandul a avut un mic magazin temporar în districtul Lambrate, într-o colaborare cu tânărul designer Gary Card. În urma reacţiilor pozitive a incursiunii sale în Milano Design Week, COS a luat decizia de a reveni în 2013, într-un parteneriat cu duo-ul francez Bonsoir Paris. În 2014 COS s-a mutat într-un loc nou în Brera din Milano şi a încheiat un parteneriat cu renumitul designer japonez Nendo, concentrându-se pe piesa vestimentară cheie a brandului: cămaşa albă. 2015 a adus cu sine o colaborare COS cu duo-ul american Snarkitecture şi o experienţă captivantă data de folosirea a mii de metri de panglică albă. Cea mai recentă este instalaţia „Forest of light”, în care accentul a căzut pe lumină ca formă de arhitectură, aparţinând COS x Sou Fujimoto din 2016.

Studio Swine (Super Wide Interdisciplinary New Explorers) este o colaborare între arhitectul japonez Azusa Murakami şi artistul britanic Alexander Groves. Lucrările lor mixează mai multe discipline, sunt corelate cu arta, designul şi filmul. Studio Swine explorează teme legate de identitatea regională şi viitorul resurselor în contextul globalizării. Munca lor manifestă o cercetare profundă a materialelor şi industrializarea modernă. Filmele produse de Studio Swine au fost premiate la Cannes şi alte festivaluri de film din întreaga lume. Lucrări ce poartă semnătura Studio Swine au fost expuse în muzee precum Victoria & Albert Museum din Londra, Museum of Art and Design din New York şi la Bienala de Artă de la Veneţia.

Detalii pe cosstores.com/Salone

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO