„Ce-o fi văzut la ea, la cât e de grasă!” Cuvintele care au motivat-o pe Cosmina Kovacs să-și depășească limitele. Dintr-o jurnalistă ce cântărea 100 de kg, azi creatoarea unui magazin de haine XXL - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cosmina Kovacs este publicist ca formare, iar după ce a venit pe lume fetița ei a constatat că în magazine nu găsea haine potrivite pentru noua ei greutate. Grijulie cu sarcina și cu dezvoltarea bună a copilului, Cosmina ajunsese la 100 de kilograme. Mai mult decât atât, străinii din jurul ei, vânzătoarele din magazinele de haine, fete prin malluri simțeau nevoia să-i amintească de dimensiunile sale.

Între timp, Cosmina a ajuns la dimensiunile și greutatea pe care și le-a droit, dar a mai făcut ceva: a creat un atelier care confecționează haine pentru mărimi de până la 110XL (130 de kilograme)

Când ți-ai dat seama că relația cu corpul tău devine una tensionată?

Cosmina Kovacs: Cred că cu câteva zile înainte să nasc. Știam că o să mă îngraș pentru că am avut o sarcină foarte toxică și aveam două variante: fie ajungeam la spital cu perfuzii, fie încercam să o reglez din alimentație. Nu am mâncat neapărat prost, dar am mâncat foarte mult. Mâncam foarte multe fructe, fructele au zahăr și atunci am luat proporții. Nici nu mi-a păsat până să ajung aproape de naștere, după care am început să-mi dau seama că e destul de gravă treaba.

Ce era deranjant?

Cosmina Kovacs: Era groaznic. Aveam dureri mari pentru că eu sunt mică de statură, am 1,60 m și să duc 100 kg era oribil. Doar ca să mă întorc de pe o parte pe alta trebuia să mă țin de pat. Nu mai reușeam altfel. Iar dacă voiam să fac baie în cadă trebuia să vină soțul meu să mă ridice pentru că singură nu puteam. Deci, în ultima lună de sarcină, am conștientizat că nu e ușor.

Mă așteptam ca după naștere să las mai multe kilograme acolo, dar am lăsat undeva la 10-12 kg. Totuși, pentru că mi s-a reglat starea de rău, am putut să reglez și alimentația. Am continuat cu fructe și legume proaspete, fără grăsimi, fără prăjeli și am început să dau încet, încet jos. Nu a fost ușor. A mai fost o problemă și faptul că alăptam și trebuia să am grijă ce mănânc.

Când a devenit stringentă nevoia de a transforma călătoria ta în ajutor pentru ceilalți?

Cosmina Kovacs: Pentru că mă îngrășasem foarte tare, a trebuit să merg în mall să probez. Era greu cu online-ul că nu știam ce mi se potrivește.

La intrare în magazin mi se spunea să nu mai intru pentru că nu au mărimea mea. Și m-am simțit absolut îngrozitor, asta în condițiile în care căutam la raionul de femei însărcinate. Nu mi-am găsit haine. Apoi mi s-a părut absolut sinistru, mai ales că nu a fost neapărat alegerea mea. Chiar ți se poate întâmpla să te îngrași fără să vrei. Sau efectiv te obligă o situație să ți se întâmple asta. Și atunci m-am gândit că fetița pe care urma să o nasc, atunci când va rămâne însărcinată va avea cu ce să se îmbrace, va ști că e absolut în regulă să se îngrașe ca apoi să ia taurul de coarne și să își revină.

Citește continuarea articolului 1 2 3 Pagina următoare »
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO