fbpx

Căutare

Share this article
Imaginea lui Jackie Kennedy în costum roz Chanel cu pălărie, mănuşi albe, tocuri şi poşetă bleumarin asortată a devenit un simbol pentru eleganţa anilor 60, dar şi pentru istoria zbuciumată a Statelor Unite ale Americii acelui deceniu. 
 
Această imagine a fost readusă la viaţă la începutul lunii martie de Natalie Portman, actriţa filmând zilele acestea povestea uneia dintre cele mai adorate Prime Doamne ale Americii. Pelicula „Jackie” care se va lansa anul viitor se concentrează strict pe zilele petrecute de Jacqueline Kennedy ca soţie a celui mai puternic om de pe planetă, dar şi pe rolul său de fashion icon.  Şi astfel, costumul roz Chanel ajunge din nou în prim-plan. 
 
 
Costumul din lână buclată, încheiat la două rânduri de nasturi şi cu gulerul bleumarin era una dintre ţinutele favorite a fashion icon-ului Jackie Kennedy, Prima Doamnă fiind fotografiată îmbrăcată astfel în numeroase ocazii – la biserică, la evenimente, cu ocazia unor vizite de stat. 
 
Ceea ce a întipărit însă în memoria colectivă acest costum a fost însă ziua de 22 noiembrie 1963, cea în care preşedintele Kennedy a fost asasinat. Jackie purta acest costum în momentul asasinatului şi nu l-a mai dezbrăcat până a doua zi dimineaţă, refuzând să îl schimbe cu altă ţinută pentru ceremonia de investire a noului preşedinte Lyndon Johnson, deşi era plin de sânge. “Vreau să vadă ce i-au făcut lui Jack!”, se spune că a răspuns atunci când a fost invitată să se schimbe.  
Acum costumul este păstrat la Arhivele Naţionale ale SUA, în condiţii speciale şi, la dorinţa familiei Kennedy, ascuns de privirile publice cel puţin până în 2103. 
 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO