Cristina Stoian, Volvo Excellence Cars: „Prima maşină pe care am condus-o a fost, ca pentru mulţi alţii din generaţia mea, o Dacia 1310. Însă prima mea maşina, pe care am cumpărat-o, a fost un Volvo V40 CC Ocean Race Edition” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cristina Stoian are puţin peste 30 de ani şi este general manager la Excellence Cars, dealer autorizat Volvo. Pasiunea pentru maşini şi pasiunea pentru Volvo (despre care se spune că odată ce te prinde, e pe viaţă), a ajutat-o probabil să ajungă în acest post. Este uimitor cum graţia şi feminitatea se întrepătrund cu pasiunea de a conduce, a conduce cu viteză chiar şi de a vorbi despre maşini ca despre cosmetice şi bijuterii. În viziunea Cristinei, maşinile sunt bijuterii, iar maşinile Volvo sunt bijuteriile coroanei, lucru pe care nu prea îndrăznesc să-l contrazic. Am povestit cu Cristina Stoian despre maşini, despre Volvo, despre călătorii şi pasiuni, despre viaţă în general, într-un interviu de lifestyle savuros. Enjoy!

Foto: RadulyLaszlo

Pasiunea pentru maşini: Acest job pleacă dintr-o pasiune?

Da, categoric acest job pleacă dintr-o mare pasiune pentru maşini, însă în special pentru marca Volvo. Deseori glumesc spunând că dacă nu aş fi lucrat pentru Volvo, nu aş fi lucrat în industria auto.

Te jucai cu maşini sau cu păpuşi când erai mică?

Un răspuns sincer: rareori mă jucam cu păpuşi, aproape niciodată cu maşini, însă de la o vârstă foarte fragedă (cred 3-4 ani) petreceam foarte mult timp lângă tatăl meu atunci când făcea mici reparaţii la maşina lui şi îi puneam sute de întrebări.

Când ai primit permisul de conducere şi ce maşină ai condus prima oară?

Permisul de conducere l-am obţinut imediat după împlinirea vârstei de 18 ani, iar prima maşină pe care am condus-o a fost, ca pentru mulţi alţii din generaţia mea, o Dacia 1310. Însă prima mea maşină, pe care am cumpărat-o şi am condus-o aproape trei ani, a fost un Volvo V40 CC Ocean Race Edition.

Eşti pasionată de viteză?

Mărturisesc că sunt pasionată de viteză şi de motorsport. Însă cel mai interesant lucru pe care l-am învăţat practicând această pasiune, de a conduce cu viteză pe piste special amenajate, este controlul pe care trebuie să îl aplici asupra autovehiculului. Viteza rămâne doar la nivel de adrenalină dacă nu eşti calculat şi dacă nu controlezi fiecare reacţie şi manevră. Iar la viteză mare focusul trebuie să fie total, altfel poţi pierde totul într-o secundă. La fel funcţionez şi în business.

Foto: RadulyLaszlo

În ce ţară ţi-a plăcut cel mai mult să conduci şi de ce?

Poate că  sună puţin a clişeu, însă ţara în care mi-a plăcut cel mai mult să conduc a fost Suedia. Am avut ocazia să merg atât pe circuit, cât şi pe drumuri publice. Este o senzaţie aparte să conduci într-un mediu natural, cu peisaje care alternează rapid zone minerale cu zone vegetale, în condiţii excepţionale de drum şi cu oameni care ştiu să respecte cel puţin normele minime de comportament în trafic. Şi să conduci un Volvo la el acasă e o experienţă în sine.

Care este modelul favorit Volvo pentru oras/drum lung?

Modelul favorit Volvo atât pentru oraş, cât şi pentru drum lung este Noul Volvo XC40 – Maşina anului 2018 în Europa. Are toate calităţile unui SUV compact care se comportă excepţional atât în oraş, fiind extrem de agil, cât şi pe offroad, datorită sistemul adaptiv de suspensie.

Care sunt atuurile acestui brand?

Siguranţa rămâne pricipalul atu al acestui brand. Inovaţiile Volvo în materie de sisteme de siguranţă şi asistenţă la condus sunt unice în industria auto. Însă odată cu lansarea noii platforme SPA, Volvo a introdus conceptul a different type of luxury care  se regăseşte la nivel de detaliu în toate modelele noi: design inedit, materiale de înaltă calitate – de la ornamentele interioare şi tapiţerii,  până la schimbătorul de viteze din cristal Orrefors fabricat în Suedia.

Foto: RadulyLaszlo

Prin ce diferă service-ul Excellence Cars de alte service-uri ale altor branduri din aceeaşi clasă? Ştiu că există o altă abordare.

Odată cu apariţia noii generaţii de modele, Volvo a implementat un nou standard de service. Acesta poartă numele de VPS – Volvo Personal Service şi înseamnă o abordare one-to-one client-tehnician. Practic clientul are o singură persoană de contact în ceea ce priveşte partea de service, adică un tehnician dedicat.

Dacă vorbim strict de service-ul Excellence Cars acesta are un atu important şi anume localizarea: este singurul service al unui brand premium cu sediul în centrul Bucureştiului.

Ce alte două pasiuni mai ai?

Alte două pasiuni sunt sportul, nu trece zi în care să nu practic sport, şi cititul.

Ai fost vreodată pe vreun teren de golf sau ai încercat acest sport?

Am avut ocazia să merg pe un teren de golf, însă nu am încercat niciodată acest sport.

Ce sporturi practici?

Sunt multe sporturi pe care le practic cu regularitate: înot, ciclism, schi, fitness, şi cel mai recent karting.

Care este restaurantul favorit în Bucureşti?

Sunt multe restaurante care îmi plac, de regulă alternează în funcţie de preferinţele culinare. Unul pe care îl prefer în mod deosebit este Red Angus Steakhouse de pe Strada Franceză.

Care este destinaţia favorită în Romania? Dar în străinătate?

Este destul de greu să aleg, sunt multe locuri frumoase în care mă simt bine.  Dar ca să răspund concret la întrebare: destinatia favorită în România este Maramureşul, iar în străinătate prefer Spania, în special Costa Andaluza.

Foto: RadulyLaszlo

Unde pleci în vacanţă în acest an cu familia?

Vacanţa de anul acesta va fi probabil împărţită în câteva weekend-uri, deoarece deschiderea Dealerului implică un volum de muncă mai mare decât normal. Însă pentru a mă menţine în zona pasiunii pentru motorsport, am planificat un weekend pe circuitul de la Budapesta – Hungaroring. Probabil un altul va fi pe litoralul din Croaţia.

 

Acest material face parte din campania Women’s Golf Day. Excellence Cars susţine comunitatea feminină de golf din România.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO