fbpx

Căutare

Share this article

Dacă ştiţi câte ceva despre Argentina, atunci ştiţi şi despre bucătăria acestei ţări, care este una extrem de naturală, bazată pe multe legume, carne, peşte şi fructe de mare. Aşa că, dieta argentiniană nu avea cum să nu se bazeze pe un echilibru între toate aceste surse de sănătate. Creată în 1990 de către medicul argentinan Maximo Ravenna, motiv pentru care se mai numeşte şi dieta Ravenna, dieta argentiniană este una dintre cele mai eficiente diete care ajută să slăbeşti în mod sănătos îmbinând un meniu sărac în calorii cu sportul. Dieta argentiniană este aşadar o dietă hipocalorică ce presupune consumarea a 800 – 1200 calorii pe zi. Totul se face după un plan alimentar bazat pe alimente scăzute din punct de vedere caloric, la care e musai să adaugi suplimente de vitamine, minerale şi minoacizi. Spre deosebire de alte diete, aceasta presupune patru mese pe zi, respectarea cu sfinţenie a meniului ajutând la scăderea în greutate cu 7-10%, în cazul bărbaţilor, şi cu 5-7%, în cazul femeilor (maimum 13 kilograme pe lună). ”Mâncatul în cantităţi reduse poate limpezi mintea”, obişnuia să spună doctorul Maximo Ravenna, un adevărat guru al dieteleor şi discipol al lui Alberto Cormillot, renumit medic specializat în nutriţie şi obeziate. Aşa că, pregătiţi-vă să renunţaţi la porţiile generoase! Printre cei care au urmat cu succes această dietă se numără fostul preşedinte al Braziliei, Dilma Vana Rousseff, care a slăbit în 2015 nu mai puţin de 13 kilogramae.

O variantă de meiu al dietei argentiniene arată, conform sportpointer.info, cam aşa:

Mic dejun: 1 capuccino, 1 ou întreg cu 30 g de Mozzarella rasă.

Prânz: supă cremă de conopidă cu busuioc

O farfurie cu 90 g de salată cu trei tipuri diferite de legume crude sau fierte;

O porţie de proteine care poate însemna 100 g carne roşie, 120 g de pui, 120 g de creveţi, 150 g de peşte alb sau 100 g de somon cu 60 g de supă de legume. Sfat: carnea trebuie cântărită crudă.

 Gustare: ½ banană, cu două felii de brânză de mozzarella şi scorţişoară sau iaurt neîndulcit cu 1 lingură de fructe bucăţi.

 Cină

 

La fel ca la prânz

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO