fbpx

Căutare

Share this article

Dieta fix la fix sau dieta de 3 ore promite să te scape de grăsimea încăpățânată de pe burtă, fără să renunți la alimentele preferate și fără să fie nevoie să te extenuezi la sala de sport.

De fapt, exercițiile fizice sunt opționale în cadrul acestui program de slăbit. În plus, medicul nutriționist Iren Alexoi susține că această dietă nu pune sănătatea în pericol.

Citește și: Cum să slăbești câteva kilograme în 3 zile. Un plan de dietă pentru cei care vor să arate bine pe plajă


Fix la fix este o dietă marcă înregistrată, care promite că, în termen de două săptămâni, nivelul cortizolului va fi redus împreună cu grăsimea de pe talie. Cortizolul, hormonul stresului, este considerat un factor care favorizează depunerea grăsimii pe abdomen.

Cum a apărut dieta fix la fix

Jorge Cruise, un bărbat care pretinde că a slăbit peste 18 kilograme, a dezvoltat un plan alimentar menit să elimine grăsimea de pe burtă. Potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA, grăsimea din zona abdominală crește riscul de boli de inimă și diabet de tip 2. Pentru multe persoane talia este o zonă problematică, iar acest plan alimentar o vizează în mod specific.

Dieta fix la fix presupune consumul unor porții de dimensiuni mici la fiecare trei ore, pe tot parcursul zilei. Mâncând la ore fixe, Cruise susține că îți vei menține metabolismul la o rată accelerată. Astfel, vei arde mai multe grăsimi.

Cum funcționează dieta la ore fixe

Potrivit cărții lui Jorge Cruise „The 3-Hour Diet“, dacă vei mânca la fiecare 3 ore, vei topi în scurt timp grăsimea de pe burtă. În plus, vei reuși să te menții la o greutate sănătoasă. Cei care țin dieta trebuie să respecte următoarele reguli:

  • să ia micul dejun la ora 7:00;
  • să consume o gustare de 100 de calorii la ora 10:00;
  • să servească prânzul la ora 13:00;
  • să aibă a doua gustare de 100 de calorii la ora 16:00;
  • să ia cina la ora 19:00;
  • la scurt timp după cină, pot savura o gustare de 50 de calorii;
  • e important să nu mai mănânce nimic cu cel puțin trei ore înainte de a merge la culcare.

Citiți mai multe despre avantajele și dezavantajele acestei diete, AICI

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO