Cum a ajuns Elena Rybakina, câştigătoarea Wimbledon 2022, să joace pentru Kazahstan în locul ţării natale, Rusia - LIFE.ro

Căutare

Share this article

A învins-o pe Simona Halep în semifinală, apoi a dus surpriza până la capăt. Elena Rybakina este câştigătoarea Wimbledon 2022 şi a devenit astfel primul jucător de tenis din Kazahstan care reuşeşte să câştige un titlu de Grand Slam şi un premiu care valorează cât toate câştigurile Elenei de până acum, 2,3 de milioane de euro.

Elena Rybakina, de la gimnastică şi patinaj la campioană pe terenul de tenis

Născută pe 17 iunie 1999, la Moscova, Elena Rybakina a descoperit de mică pasiunea pentru sport, urmându-şi pe teren sora mai mare. Nu tenisul a fost prima ei dragoste, ci gimnastica şi patinajul artistic. Nu mergea la antrenamente doar ca să aibă o ocupaţie, ci îşi dorea foarte tare să aibă rezultate. I s-a explicat însă repede că nu va avea şanse la o carieră în niciunul dintre aceste sporturi: era prea înaltă.

Fascinat de tenisul de câmp, tatăl Elenei a încurajat-o să încerce şi acest sport. La 6 ani intra pe teren şi descoperea că înălţimea putea fi acum un avantaj. A schimbat mai multe cluburi, însă nu a avut niciodată un antrenor dedicat. A fost mereu în grupuri de mai mulţi jucători, astfel că şi pregătirea era parţială. Mai mult, a urmat cursurile unui liceu teoretic, aşa că a făcut eforturi considerabile ca să poată păstra echilibrul între şcoală şi tenis.

În ciuda tuturor acestor lucruri Elena Rybakina a reuşit performanţe notabile. A fost jumărul 3 mondial la juniori, iar primul turneu l-a câştigat învingând-o în finală pe Iga Swiatek, actualul număr 1 în WTA.

Debutul în WTA şi l-a făcut în octombrie 2017, la Cupa Kremlin, iar în mai, anul următor, intra în Top 200.

Citește continuarea articolului 1 2 3 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO