fbpx

Căutare

Share this article

Pentru mulţi dintre actorii români Hollywoodul pare doar un vis. Pentru Sebastian Stan este un vis împlinit. Apărut parcă de nicăieri, actorul născut în România a jucat în compania celor mai mari nume din industrie şi a câştigat peste 8 milioane de dolari din contractele de până acum.

Recent a fost invitat şi la unul dintre cele mai exclusiviste evenimente sociale din lume, Met Gala şi a luat ochii tuturor cu ţinuta sa de un roz ţipător. A salvat astfel onoarea bărbaţilor invitaţi care, în mare parte, nu au suficient curaj să respecte cererile evenimentului – purtarea unor ţinute mai mult decât extravagante, în acord cu tema propusă în fiecare an. Actorul nu s-a încadrat în mod deosebit în tema Met Gala, dar a fost iertat pentru îndrăzneala de a purta un astfel de outfit. Multe voci spun că criticii au fost atât de îngăduitori cu el nu doar pentru cutezanţă, ci şi pentru faptul că este extrem de arătos.

Foto: people.com

Sebastian Stan, născut în România, devenit celebru în America

Până aici Sebastian Stan a avut însă un drum lung de parcurs şi nu întotdeauna uşor. Născut la malul mării, la Constanţa, actorul a rămas în grija mamei după divorţul părinţilor, pe când el avea numai 2 ani. Tot ea a fost cea care a decis, imediat după revoluţie, să-şi ia fiul şi să se mute la Viena, unde primise un contract ca pianistă. 4 ani au locuit acolo, apoi s-au mutat în Rockland, statul New York.

În perioada petrecută în capitala Austriei Sebastian Stan a jucat pentru prima oară într-un film, însă nu a fost deloc impresionat de experienţă. A fost distribuit în drama 71 Fragments of a Chronology of Chance.

Am avut ocazia să joc când locuiam în Viena. Mama m-a dus la mai multe audiţii şi primul meu rol a fost cel al unui copil român fără adăpost. Am filmat foarte puţin într-o staţie de metrou. Nu mi-a plăcut prea mult. Era prea plictisitor să stau atât de mult timp pe platoul de filmare. – Sebastian Stan pentru GQ România

Sebastian Stan în primul său film, foto: film-grab.com

Imediat după premiera filmului, Sebastian Stan şi mama sa şi-au făcut bagajele şi au părăsit Europa pentru totdeauna. Mutarea în Statele Unite nu a fost însă una tocmai plăcută pentru actor.

Îmi amintesc seara de dinainte să ne mutăm. Mi-a fost foarte frică. Îmi făceam un duş şi plângeam. E greu să te muţi când eşti aşa mic.

Ajuns însă la o şcoală privată din Rockland, adolescentul a descoperit că lucrurile devin mai plăcute când este implicat în activităţi artistice. Aici a început să joace în piesele de teatru puse în scenă la liceu şi a descoperit în mod real plăcerea actoriei. Experienţa din aceşti ani l-a ajutat să fie acceptat la Facultatea de Arte Mason Gross, din New Jersey, iar vreme de un an s-a întors în Europa, ca să studieze la Shakespeare`s Globe Theatre din Londra.

Sebastian Stan cu o colegă de la şcoala din Rockland, foto: twitter

Una este să fii acceptat însă la o facultate şi alta, să primeşti roluri care să te ajute să te afirmi, mai ales când nu ştii cu ce o să plăteşti chiria de la o lună la alta. Ca să se întreţină a lucrat ca vânzător la un conematograf din New York, apoi s-a angajat la H&M. Iar primele experienţe de la castinguri nu au fost menite să-i dea prea multe speranţe.

Una dintre cele mai importante audiţii ale mele a fost la un director de casting în New York, un om uimitor căruia nu o să-i zic numele. Am intrat la audiţie şi stătea la calculator, scriind un email. Asistentul era în spatele său. Am salutat, dar nici nu s-a întors către mine. Şi spune: Da, poţi să începi! Citesc cu asistentul, iar directorul nu se întoarce nici măcar o dată. Eram în aceeaşi încăpere şi tot continua să scrie, în timp ce eu dădeam proba. Fără pic de milă!

Merg la audiţii nu ca să primesc neapărat rolul, ci mai mult ca să intru în legătură cu directorul de casting, în speranța că poate măcar o să-şi amintească de mine data viitoare. Aceşti ani de început pot fi foarte reci, dureroşi şi plini de suferinţă, dar e ceva special la ei. Odată ce s-au dus, nu se mai întorc.

Foto: pinterest.com

Până la urmă lucrurile au început să se aşeze mai bine pentru actorul român. Primul rol într-un film de lungmetraj l-a primit la 21 de ani, în Tony n` Tina`s Wedding, un film de dragoste cu Mila Kunis în rol principal. Tot atunci a apărut şi într-un episod din celebrul serial Law & Order, au urmat roluri micuţe în mai multe pelicule, apoi a primit un rol într-unul dintre cele mai îndrăgite seriale pentru adolescenţi ale acelor vremuri, Gossip Girl.

A intrat apoi în lumea Marvel, iar rolul Răzoinicului iernii l-a transformat într-un actor de care se vorbeşte tot mai des şi a fost luat în vizor de către tabloidele de peste ocean. A impresionat însă în I, Tonya, în rolul lui Jeff Gillooly, soţul fostei patinatoare Tonya Harding, iar acum face furori cu interpretarea sa în miniseria Pam&Tommy, unde a intrat în pielea toboşarului trupei rock Motley Crue, Tommy Lee, fostul soţ al Pamelei Anderson.

A fost fantastic şi neobişnuit deoarece Lily (n.r.: Lily James, actriţa care o interpretează pe Pamela Anderson) şi cu mine nu ne-am văzut fără machiaj şi costume pe platouri. Chiar şi acum, când ne întâlnim pentru evenimentele de promovare ale filmului şi arătăm „normal” ne întrebăm: Ăsta e părul tău?

Nu e de mirare dacă stăm să ne gândim că machiajele celor 2 durau între 3 şi 4 ore în fiecare zi.

Ajuns celebru, actorul român nu uită de unde a plecat şi vorbeşte constant de ţara sa natală. Mai mult, atunci când scenariul şi regizorul îi permit, adaugă şi câteva replici în limba română. Şi nu uită niciodată să-i mulţumească mamei pentru sprijinul pe care i l-a dat.

Îşi păstrează însă cele mai multe detalii ale vieţii private cât mai bine ascunse. Abia în vara lui 2020 s-a aflat de relaţia sa cu actriţa spaniolă Alejandra Onieva, însă nimeni nu ştie exact când a început. Un clip postat de tânără anul trecut, de ziua lui Sebastian Stan, cu momente din viaţa lor indică faptul că cei 2 locuiesc împreună de ceva vreme şi că se distrează de minune unul cu celălalt.

Citeşte şi: Sebastian Stan, românul care face carieră la Hollywood, vine în România – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO