fbpx

Căutare

Share this article

Începe în câteva zile ultimul sezon din Game of Thrones. Ești pregătit? De data asta dragonii chiar pleacă. Jon, cel care nu știe nimic, dar s-a trezit din morți pentru a ne conduce în această bătălie nemaivăzută, pare că va îmbrăca pentru ultima dată haina sa de milioane de kilograme. Daenerys se va urca pentru ultima dată pe dragonii ei și îi va conduce să se bată cu fratele lor trecut în cealaltă tabără. Iar Night King va fi un adversar greu de ucis (exact ca Bruce Willis).

Cert este că Game of Thrones ne-a pregătit șase episoade care ne vor ține fără pauze prea dese de respirație. Și, la cum ne-au promis toți – de la producători, la regizori și actori – sezonul acesta o să fie o nebunie. Nu știu dacă Aria o să ajungă să fie șefa supremă. Nici dacă dragonul rău va veni spășit acasă. Cert este că, dacă nu mai știi exact unde a rămas serialul, poate ar fi bine să faci un binging rapid. Sau să accepți că nu te mai pierzi în detalii și aștepți să vezi direct finalul.

Însă, până să ascultăm pentru prima dată în acest ultim sezon celebra melodie realizată de Ramin Djawadi în 2011, hai să ne imaginăm un posibil sfârșit al serialului. Pentru asta, am vorbit cu câțiva super fani Game of Thrones pe care i-am întrebat cam cum văd ei lucrurile … înainte să zboare primul dragon 😃 

Așadar, Diana Popescu … cum crezi că o să se termine Game of Thrones?

Moare Daenerys. Ba nu, moare Tyrion. Jon a mai murit o dată și tot degeaba, nu cred să mai riște scenariștii încă o păcăleală. Mă rog, ar putea muri Cersei, că prea a făcut numai nefăcute. Dacă moare Sansa, iar ar fi o treabă interesantă. Oare or s-o omoare pe Arya, nu-i cam mult? Pe Jamie îl pot hăcui liniștiți, a tot fost omul în diverse pericole. O scăpa măcar Bran?

În definitiv, la sadismul lui George R.R., serialul s-ar putea termina, vorba lui Andrei Caramitru, cu un genocid. Sophie Turner (Sansa, pentru prieteni) a confirmat, deja: ”Sezonul ăsta va fi mai sângeros ca niciodată”. Carevasăzică, o serie de morți îngrozitoare continuă buna tradiție a epopeii.

După cum s-a lămurit oricine a citit volumele lui Martin, producția cinematografică nu mai respectă de mult ordinea ori chiar forma lucrurilor din cărțile lui, așa că e posibil orice. Ca, de pildă, Mama Dragonilor să devină și mama copilului lui Jon (deși s-a tot vorbit despre infertilitatea ei), iar acest mic și improbabil Targaryen să scape întreaga turmă și a lui să fie împărăția Westerosului. Sau, dimpotrivă, iese din schemă toată nobilimea, iar viitorul îi aparține deloc artistocratului Sam Tarly, că n-o fi studiat degeaba biblioteci întregi. Bine, dacă ar fi să-l credem pe Liam Cunningham (Ser Davos), toată lumea o pățește definitiv, doar știm bine că ”valar morghulis”.

Eu tot sper că Tyrion va supraviețui oricăror calamități, a fost și rămâne favoritul meu. Indiferent că face iarăși echipă cu Cersei, o ia din nou de nevastă pe Sansa, se combină cu Daenerys ori o-nfiază pe Arya, orice variantă mi se pare în regulă, numai să scape. Glorios sau nu, important e să răzbată, întreg, până la genericul de final.

În orice caz, Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) a avertizat că, după încheierea absolut dramatică a seriei 8, fanii vor avea nevoie de terapie. Poate-ar trebui să înceapă de-acum programările, pentru după 19 mai.

Dar pentru tine, Andrei Leonte … cum ar arăta ultimul sezon din Game of Thrones, dacă ai fi tu cel urcat pe dragon și ai putea să dictezi toată acțiunea ultimului sezon?

În general încerc să mă gândesc cât mai puțin la filmul pe care urmează să-l vad, mai ales dacă e ceva de care sunt entuziasmat pentru că vreau să vină totul de la el, în momentul ala. Cumva e la fel ca atunci când cunoști pe cineva: lasă-l pe om să se desfășoare singur, în ritmul lui și va fi totul mult mai bine. Daaaaaaar … sunt un om slab și nu mă pot abține întotdeauna și n-am făcut-o nici în cazul Game of Thrones.

Mama, mama, de unde să încep? Iese geek-ul din mine! În primul rând, încerc să nu țin cu nimeni. Am învățat încă din primul sezon să nu mă atașez prea mult de personaje pentru că … deh! Deci încerc să n-am preferați, mai ales acum când totul se va termina și ne-am putea descotorosi de foarte mulți.

Jon, băiatul de nea, a cam devenit vioara întâi în tabăra care se va lupta cu băieții de gheață. Dar evident c-ar fi “pus cu mână” să-l vedem pe el triumfător la final cu Daenerys Cosânzeana la braț, îmbătrânind frumos pentru că au creme antiaging bune din Bravos. Sau stai … ca ei sunt veri acum. În sfârșit, ați înțeles ce-am vrut sa zic. Deci nu prea pariez pe el. Plus ca Daenerys cred că va muri. Dar va muri frumos!

Eu cred ca Bran va fi esențial

Am văzut deja că este foarte, foarte puternic, dar cred că încă mai are niște ași ascunși în mânecă. Ba chiar cred că are o legătură și cu Night King și nu m-ar surprinde dacă l-ar putea distruge cumva din interior. Mă gândesc la ceva asemănător cu legătura dintre Harry Potter și Voldemort. Sau poate să-l transforme înapoi în om.

Așa cum am zis și mai sus, cred că vor muri foarte mulți și apoi vor trece, evident, în tabăra cealaltă, ceea ce-i va pune pe băieții buni într-o poziție foarte delicata, trebuind să lupte împotriva unor oameni pe care îi iubesc. Imaginați-vă că Jon ar trebui să o omoare pe Arya! Dramă! Sper măcar să nu mai moară dragoni.

Aaah … aș putea să continui până apare primul episod. Eu zic ca oamenii de fapt nu pot câștiga. Sau nu știu … dacă o vor face, nu o să fie așa cum credem noi. La o adică, nimic din serial nu a fost așa cum am crezut noi.

Va avea loc o bătălie pentru că asta ni s-a promis și asta ne dorim cu toții, dar va fi nevoie de un truc suplimentar, de un gimmick, de un alt personaj, de încă ceva pe lângă ce fac cei cu sabia-n mână. Poate intervine Zeul Luminii … măcar înviind niște personaje mai vechi, așa cum a făcut și cu Jon. Poate se vor așeza cu toții la o masa cu Night King și vor găsi o cale diplomatica. Poate le fac, Doamne iartă-mă, niste armuri dragonilor ca să nu mai moară de la o simplă suliță. Poate îi atrag pe băieții de gheață până în sud și se topesc de la căldură ca niște oameni de zăpadă. Sau poate vor muri toți și la final rămâne doar Tyrion cu un pahar de vin în mana. Si apoi moare și el pentru ca valar morghulis.

Cut to black! Ceea ce sper cu adevărat este să nu lase nicio portiță deschisă pentru o eventuală continuare trasă de păr. Este o producție aproape perfectă, a cărei acțiune a așezat frumos și migălos terenul pentru acest climax. Trebuie să se termine aici, demn și dureros.

Și, încheiem în spirit revoluționar cu Nic Cocârlea, producătorul emisiunii Nomansland … Nic, ce așteptări ai de la ultimul sezon din Game fo Thrones?

Sunt fan Game of Thrones spre stupoarea unor prieteni care mă știu din vremea în care la Cinemateca era coadă la bilete. Complet capturat am văzut toate seriile de mai multe ori, însă recunosc, nu am citit cărțile, așa ca-mi voi exprima neliniștea finalului întemeiată și pe lipsa lecturii.

Îmi e limpede că serialul s-a pus singur în situația de a nemulțumi pe absolut toată lumea. Este imposibil de rezolvat în doar șase episoade încrengătura de intrigi și personaje fără a decepționa măcar o parte dintre cinefilii pasionați.

Firește, cea mai la îndemână rezolvare ar fi cea tributară eroismului: Jon, oricum Făt Frumos, cu sângele targaryen în vine, urcă pe un dragon din postura de tată al tragonilor și îi face tocătură de crenvurști pe Mergătorii Albi. Apoi se răfuiește și cu Cersei, care, sincer, îmi pare rău, dar o cam merita. Și în final, aduce pacea și înfrățirea între popoare. Totul se va încheia cu o nuntă și aici vom trece cu eleganță peste incest, ca în povești – cu Danny și Jon într-o controversă despre viitorul profesor de spadă al moștenitorului tronurilor.

Dar asta ar fi finalul predictibil, nu?! Ori, până acum, Game of Thrones a fost oricum numai predictibil nu!

Așa că nu se știe. Poate că din considerente de natură corectatei politice, Sir Davos va supraviețui încleștării și etic cum îl știm, plus că provine din muncitorime, va aboli feudalismul și se va lăsa ales președinte. Poate că atât de bunii Stark, cruzii Lannister și exilații Targaryeni vor dispărea în bătălie, făcând loc la tron unor personaje secundare ca Gendry sau atât de simpaticul Samwell Tarly!

Sunt tentat să cred că nici măcar George R. R. Martin nu are nici cea mai vagă idee despre cum să pună punct romanului. Dacă ar fi după mine s-ar alege praful de tot și de toate, mai puțin de Arya Stark  – Lupoaica Mica, favorita mea. Aș vrea din toată inima să supraviețuiască cruzimii producătorilor.

Iar înainte să dai play la primul episod, cred că ai nevoie de un scurt rezumat, nu?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO