Căutare

Share this article

Noaptea trecută, bookaholici din lumea întreagă au avut de sărbătorit ceva special: 20 de ani de la apariţia primului volum din seria cu Harry Potter. Harry Potter Book Night, cum este numită noatea de 1 spre 2 februarie, este aşadar cea mai magină noapte din an pentru fanii micilor vrăjitori creaţi de J.K. Rolling. Organizat de Bloomsbury, editura care începând cu 1997, când a apărut ”Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, a publicat toate volumele celebrei serii, evenimentul din acest an a avut ca temă Fantastic Beast, unul din subiectele centrale ale romanelor cu Harry Potter. Discuţii, activităţi artistice, petreceri, deghizări dar şi sărbătorirea unei noi ediţii ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” – au făcut parte din marea sărbătoare.

Fiecare eveniment local (organizat de librării, biblioteci, edituri, universităţi de peste tot în lume) s-a desfăşurat pornind de la un set de instrumente puse la dispoziţie de editura mamă, Bloomsbury (setul constând în unelte specifice şi activităţi privind fascinantul univers al cărţilor cu Potter). Bloomsbury a creat chiar şi o hartă a evenimentului pe care orice doritor o putea activa pentru a afla care este cea mai apropiată locaţie (librărie, bibliotecă, universitate) în care poate sărbători magia Harry Potter (şi asta începând cu Marea Britanie şi până în Malaezia).

Cu ocazia evenimentului Harry Potter Book Night, Bloomsbury a conceput şi un concurs naţional al şcolilor, ce constă în provocarea elevilor de a imagina propriul univers cu creaturi magice. Câştigătorii vor fi răsplătiţi cu un set de cărţi ”The Hogwarts Library”.
În Franţa, spre exemplu, Editura Gallimard Jeunesse, care deţine drepturile pentru saga „Harry Potter”, continuă sărbătoarea până pe 4 februarie, invitând astfel fanii să ia parte la evenimentele dedicate celebrei serii. Editura organizaeză şi un concurs ”Marele turneu al vrăjitorilor”, prin care pune  la încercare cunoştinţele fanilor legate de lumea lui Harry Potter. Cei care ajung în finală vor avea şansa să vadă Warner Bros. Studio Tour, un tur fascinant prin culisele filmelor Harry Potter, din Londra.

Share this article
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO