fbpx

Căutare

Share this article

Oamenii visează de multă vreme la soluţii tehnice prin care poţi ajunge imediat în alt colţ al planetei sau prin care poţi să experimentezi diverse destinaţii fără să fii nevoit să ieşi măcar din casă. Orice iubitor de SF ştie asta. Ei bine, dacă pentru teleportare încă se mai caută soluţie, pentru călătoriile care nu presupun totuşi deplasare, s-a găsit o rezolvare, după cum anunţă News.ro.

Google propune împătimiţilor de călătorii o versiune de Virtual Reality a aplicaţiei sale Google Earth, disponibilă până acum pentru desktop sau mobil.  Această versiune denumită Google Earth VR permite utilizatorului să zboare pur şi simplu deasupra unora dintre cele mai interesante regiuni ale lumii. Deşi Google nu a recreat peste noapte în format 3D toată planeta, cei care vor folosi aplicaţia vor putea naviga deasupra unor locaţii precum Alpii Elveţieni, râul Amazon, Marele Canion sau centrul New York-ului.

Google Earth VR poate fi navigat cu ajutorul controller-ului hardware folosit şi pentru jocuri. Astfel, cu ajutorul acestuia, utilizatorul va putea ajusta înălţimea şi viteza de deplasare printre punctele de interes ale obiectivului vizat. E firesc ca experienţa să te ducă cu gândul la zborul lui Superman, de la care pare că s-a inspirat.

Noul Google Earth VR face parte din efortul tot mai evident al companiei americane de a crea conţinut pentru realitatea virtuală, un domeniu pe care Google pariază pe viitor. Google Street View şi YouTube sunt alte două exemple de aplicaţii care au deja versiuni de realitate virtuală.

Deşi este disponibilă în acest moment doar pentru casca de realitate virtuală HTC Vive, Google promite că lucrează la portarea şi pe alte platforme a aplicaţiei Google Earth VR, precum propria platformă de realitate virtuală numită Daydream.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO