fbpx

Căutare

Share this article

Dacă ajungi în Antalya, e musai să faci o excursie în satul Ulupinar (Kemer), unde există un restaurant special, Botanik, vestit pentru faptul că aici se mănâncă, la propriu, pe apă. Mai exact, deasupra unui râu, unde au fost amenajate tarase din lemn susţinute de sisteme de fier şi compartimentate în mai multe zone, formate din bancuţe îmbrăcate în teşături turceşti tradiţionale şi decorate cu perne moi, şi măsuţe pătrate sau dreptunghiulare.

Odată ajuns pe platorma de lemn, trebuie să te descalţi (e obicei străvechi să te descalţi înainte de a intra în casa unui turc), apoi te aşezi turceşte pe băncuţele moi şi aştepţi să fii servit. Nu durează prea mult, turcii fiind tare ospitalieri şi promţi într-ale servitului, dar este suficient cât să priveşti în jur şi să-şi spui că te aflii într-un loc unic. Copaciii freamătă de-o parte şi de alta a râului, râul susură ademenitor, raţe sălbatice aluncecă uşor pe apă iar liniştea pădurii este incredibilă.

Botanik este un restaurant cu preparate din peşte (are propria păstrăvărie) dar aici găseşti diverse alte mâncăruri absolut delicioase: de la ciuperci în sos de caşcaval, chifteluţe din carne de vită, salate, sosuri dulci şi picante, preparate din pui. Nu lipsesc lipia tradiţională, cafeaua turcească (care e mult mai bună fără zahăr) şi fructele (portocalele şi pepenele au o dulceaţă incredibilă).

După masă, ai putea adormi liniştit între pernele pufoase dacă alţi turişti nu ar aştepta să-ţi ia locul. Căci, trebuie să ştii că Botanik este unul dintre cele mai solicitate locuri din regiunea Kemer. Acum ştim şi de ce. #TravelAntalya, #Paralela45, #sevenmedia

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO