Cum să călătorești în lumea largă și să nu plătești cazare 6 luni pe an? Și cum să devii instructor de yoga după ce ai trăit cu localnicii din Zimbabwe? Maria Iorga și povestea unui suflet fericit - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Maria Iorga are 27 de ani și tot atâtea țări vizitate cu rucsacul în spate și cu iubitul, Vlad, de mână. Iubește să călătorească, deși nu are mereu o destinație precisă. Vânează bilete la prețurile cele mai bune, caută cazări nu foarte scumpe, apelează la cort de cele mai multe ori, iar bagajul niciodată nu este foarte mare. Lasă loc noului în viața sa. 

Maria în Delta Dunării cu caiacul

Doar dus a fost zborul spre Zanzibar în decembrie 2020. Fără niciun plan a pășit alături de partenerul ei în Africa, doar  inima le-a fost deschisă spre a cunoaște cultura celor de acolo, tradițiile, mâncarea, rutina. A trăit cu ei în casă în schimbul a câtorva ore de voluntariat pe zi.

Aventurile prin munți, pe plaje, printre muzee se îmbină armonios cu aventurile de yoga, descoperite departe de agitația unui oraș, chiar în Africa. De acolo a plecat și dorința de a se face  instructor de yoga pe lângă activitatea pe care o desfășoară la birou ca Marketing Specialist. Să o cunoaștem! 

Maria Iorga:„ Practica mea de yoga e cea care îmi oferă resursele să le fac pe toate celelalte”

Bună, Maria! Unde te găsesc și cum te găsesc în această perioadă?

Hello! Acum sunt stabilită în Brașov, cu iubitul meu și blănoasa noastră dragă, Ema! Mă găsești fericită, motivată și mereu agitată. Ba țin o clasă de yoga, ba fac un eveniment, ba organizez ceva cu gașca. Cel mai des mă găsești afară totuși, oriunde în natură.

De dimineață? Cu ce gând te trezești în fiecare dimineață?

Sincer, n-am fost niciodată matinală și mă trezesc greu dimineața, motiv pentru care am și vrut să țin o oră de yoga vinerea de la 8:00, să îmi cultiv dragul de a mă trezi dimineața (și merge, btw!). În general, chiar dacă lent, mă trezesc recunoscătoare pentru tot ceea ce înseamnă viața mea. Mă drăgălesc cu Iris, cățelușa noastră salvată din pădure, ies cu ea la aer și mă minunez de liniște. Îmi pup iubitul, mă pregătesc de job și pornesc spre birou. 

Ce frumos ai spus! Acestea sunt resursele care te conduc să fii atât de activă? De unde ți le extragi?

Sunt trei elemente care mă încarcă fantastic. Toate trei sunt la fel de relevante pentru mine, dar de amorul artei o să le clasific cumva. :)) În primul rând, e categoric susținerea oamenilor minunați din jurul meu – Vlad, mama și toți prietenii fantastici pe care sunt norocoasă să îi am, care mă sprijină și mă încurajează în orice nebunie. În al doilea rând, natura este refugiul meu. Îmi dispare orice urmă de oboseală, mă inundă inspirația și zâmbesc non-stop când sunt afară, cu părul vâlvoi și bocancii murdari. Și nu în ultimul rând, practica mea de yoga e cea care îmi oferă resursele să le fac pe toate celelalte. Timpul pe care îl petrec doar cu mine, pe saltea, respirând și regăsindu-mă, e de neprețuit.

Yoga în Tanzania, la grădinița Montessori
Citește continuarea articolului 1 2 3 4 5 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO