Cum să fii elegant la plajă - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cum să fii elegant la plajă

Am o problemă: în Bucureşti ştiu foarte bine cum să mă port şi cum să mă îmbrac pentru fiecare eveniment. Stăpânesc arta conversaţiei şi cunosc locurile unde se strâng cei asemeni mie. Cum trebuie însă să procedez la Mamaia, pe plajă? Ce trebuie să fac şi ce să nu fac ca să arăt ca Jude Law pe plaja din Ischia, în Talentatul domn Ripley?
Share this article

Am o problemă: în Bucureşti ştiu foarte bine cum să mă port şi cum să mă îmbrac pentru fiecare eveniment. Stăpânesc arta conversaţiei şi cunosc locurile unde se strâng cei asemeni mie. Cum trebuie însă să procedez la Mamaia, pe plajă? Ce trebuie să fac şi ce să nu fac ca să arăt ca Jude Law pe plaja din Ischia, în Talentatul domn Ripley?

Am apelat la câţiva prieteni pe care i-am întrebat ce trebuie să fac ca să fiu elegant vara asta la mare. Am început cu Ovidiu Mureşanu, care mi-a dat un prim motiv de optimism listând comportamentele contare eleganţei:

Ovidiu Mureşanu: ”Cum să fii distins la mare? E simplu: să nu-i deranjezi pe cei din jur, vizual ori sonor. Dacă vrei să asculţi muzică, fă-o la căşti. Nu veni cu maşina pe plajă. Nu merge în şlapi la restaurant. Pune încălţări închise şi pantaloni lungi de câte ori intri într-o incintă. Când eşti înăuntru, pune-ţi un polo sau un tricou normal în ton cu piesele din outfit. Poartă ochelari de soare, dar nu-i ridica pe cap. La ora mesei, pune-ţi pantaloni lungi, de in. Să iei masa e un ritual, e bine să respectăm asta. Pe plajă, ai nevoie de trei piese fundamentale, ca bărbat: un şort de baie, ochelari de soare şi atitudine.

Ultima remarcă m-a neliniştit. Ce înseamnă atitudine? L-am sunat pe Dan Pierşinaru, expertul în materie de bijuterii, să-mi dea idei.

Dan Pierşinaru: ”Vara le avantajează pe femei. Dacă ne referim la bijuterii, seara e un prilej bun să poarte o piesă statement, o brăţară mare, un colier mare. Apreciez bijuteriile de vară. E anotimpul în care se văd cel mai bine. Nu ai volume în vestimentaţie şi bijuteriile vin direct pe piele, ceea ce e perfect.

La ora 12 ziua, uită bijuteriile şi mergi pe atitudine. Simplu, degajat, fara sa vrei sa fii sofisticat. La fete se poartă transparenţele, de exemplu un costum de baie sub un pareo sau un linen. Asta dă eleganţă la plajă pentru că arată şi ascunde în acelaşi timp.

Am înţeles: pe plajă, atitudine şi degajare, iar seara haine uşoare, ţesături naturale şi sprezzatura în registru mediteranean. Am pus mâna pe telefon şi am sunat-o pe Cristina Mazilu (Mazilique) să înţeleg cum se vede acest lucru privit din unghiul unei femei.

Mazilique: ”Oricât de important ar părea rolul pe care îl joacă moda, eleganţa cred că e ceva ce se găseşte în altă parte. Ea nu ţine de trenduri, ci e o atitudine. O relaxare neexersată, indiferent dacă porţi o cămaşă albă, din pânză şifonată, sau o rochie Celine, dacă ai părul ciufulit de vânt şi încreţit de sare sau o tunsoare în care toate şuviţele sunt aşezate geometric. Eu prefer primele variante.

M-am mai liniştit. Se pare că cheia eleganţei la malul mării e relaxarea şi nonşalanţa. E, de fapt, modelul italian de eleganţă care pare că nu e căutată, însă, de fapt, e îndelung exersată, până în punctul în care devine reflex.

Pentru mai multe articole despre eleganţa fără efort, vizitează Peroni Diario, jurnalul fericirii vizuale.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora