Cum să îți pui gene false acasă - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Îți place să porți gene false în viața de zi cu zi sau preferi să le adaugi look-ului tău numai la evenimentele speciale? Indiferent de ocazia pentru care vrei să le porți, trebuie să știi că dacă ești o fire răbdătoare și îndemânatică, le poți pune chiar tu, acasă, fară a fi nevoită să faci o vizită salonului de frumusețe. 

Cu excepția extensiilor de gene, care sunt ceva mai dificil de aplicat și se pot atașa fir cu fir numai de către un specialist în domeniu, genele false nu sunt atât de greu de folosit, acasă. 

Cum se pun genele false bandă?

 • Pasul 1 – alegerea dimensiunii corecte  

Genele false se aplică întotdeauna după finalizarea machiajului. Dacă ești începătoare ar fi indicat să exersezi de câteva ori înainte de a le aplica pentru a participa la un anumit eveniment. 

În cazul genelor bandă, înainte de aplicare, este recomandat că banda să se măsoare pe lungimea pleoapei și, dacă este cazul, să se ajusteze, astfel încât să se potrivească exact cu linia pleoapei. 

 • Pasul 2 – aplicarea adezivului

Adezivul sau lipiciul de gene se aplică pe toată lungimea benzii, uniform și egal, apoi se lasă să se usuce un timp de aproximativ 60 de secunde.

Pentru o aplicare corespunzătoare a genelor false, ai două variante de adeziv. Fie alegi unul transparent, fie unul negru. Totuși, adezivul de gene false transparent este cel mai popular, întrucât după uscare nu lasă nici un fel de urmă inestetică.

 • Pasul 3 – aplicarea genelor

Urmează ca genele false bandă să se aplice exact la baza genelor naturale. Pentru fixare, se folosește o pensetă pentru gene bandă, cu ajutorul căreia genele false se împing spre baza pleoapei până se fixează în mod corect.

Cum să îți pui gene false acasă
Foto: cupio.ro

Cum se aplică genele individuale și genele smocuri?

Genele smocurisunt mici mănunchiuri de gene care completează genele naturale, cu scopul de a le face să pară cât mai dese. Pot fi aplicate numai în locurile în care este nevoie.

 • Mod de aplicare

Genele smocuri și genele individuale se așează pe genele naturale, la baza acestora. Ele au un aspect foarte natural și se pot aplica doar în zonele unde se dorește mai mult volum. 

 • Tips & tricks
 • Pentru un aspect foarte natural se folosesc gene individuale scurte
 • Pentru un aspect dramatic se folosesc gene individuale lungi
 • Dacă se dorește rimelarea genelor, este recomandat mascara de tip ”waterproof”.

Accesorii necesare pentru gene false 

În afară de genele false și adezivul de care ai nevoie pentru a-ți face genele mai voluminoase, trebuie să știi că mai ai nevoie și de alte accesorii necesare pentru o aplicare corespunzătoare. Iată care sunt acestea:

 • pensetă profesională pentru extensii de gene;
 • placuță pentru adeziv;
 • forfecuță – în cazul în care vrei să retușezi forma sau lungimea genelor
 • remover – cremă sau soluție pentru îndepărtarea extensiilor de gene
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO