Cum să-ţi alegi parfumul pentru ziua nunţii - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ca mireasă, vei fi în centrul atenţiei în ziua nunţii, aşa că parfumul pe care îl alegi trebuie să fie suav, unic, să te învăluie, fără să aibă note agresive. În plus, aroma folosită în această zi specială se va transforma într-o amintire olfactivă deosebită, aşa că nu lăsa acest detaliu la voia întâmplării.

În ziua nunţii vei fi admirată, toată lumea ta va privi, vei îmbrăţişa persoane dragi, rude şi prieteni vechi şi vei fi copleşită de emoţie. Peste ani, îţi vei aminti cu drag de toate aceste momente, şi unul dintre lucrurile care te vor duce înapoi în timp va fi parfumul. Şi nu orice parfum, ci acela pe care îl vei purta şi care se va transforma într-o adevărată semnătură olfactivă. Dacă nu ştii ce anume se alegi, te poţi inspira din recomandările noastre. Iată care sunt regulile pe care ar trebui să le urmezi:

  • Optează pentru o aromă subtilă, un parfum prea intens poate fi deranjant, atât pentru cei din jur cât şi pentru tine, mai ales dacă îl porţi pentru prima dată.
  • Notele florale te vor duce cu gândul la o atmosferă plină de romantism.
  • Când încerci să alegi parfumul pe care îl vei purta în ziua nunţii, nu testa prea multe. Trei, maximum patru, sunt suficiente. Gândeşte-te ce note îţi plac şi selectează parfumuri care să conţină aceste arome.
  • Cere părerea partenerului, îţi vei dori ca parfumul ales să fie şi pe placul lui.
  • Dacă îţi doreşti ca nunta să aibă o tematică anume, poţi optat pentru parfumuri care să se potrivească cu tema aleasă. Mai mult, le poţi oferi parfumuri în dar domnişoarelor de onoare, pentru a le arăta cât le apreciezi.
  • Odată ales, optează pentru toată gama parfumată – dacă aceasta există (gel de duş, loţiune de corp etc.)
  • Alege o apă de toaletă sau o colonie, fiindcă acestea miros mai suav şi pot fi reaplicate fără să fie prea intense.
  • Vremea umedă şi caldă poate intesifica aroma unui parfum, aşa că nu uita de acest aspect.

Parfumează-te ca o celebritate

Se zvoneşte că Meghan Markle a folosit în ziua nunţii o combinaţie inedita de parfumuri: Wild Bluebell şi Wood Sage & Sea Salt Colognes, de la faimosul brand englezesc Jo Malone. În timp ce cumnata sa, Kate Middleton, a ţinut ca în fiecare baie să existe săpunul cu lime şi mandarină de la Jo Malone. În plus, a dorit să parfumeze atmosfera din jurul palatului Buckingham folosind lumânări parfumate din colecţia Orange Blossom, acesta numărându-se printre apele de colonie preferate de Ducesa de Cambridge. Pentru acelaşi Orange Blossom a optat şi Poppy Delevigne în ziua nunţii.

Combinaţii inedite

Dacă doreşti ceva cu totul aparte, poţi combina două parfumuri, în funcţie de ce note îţi plac şi de felul în care doreşti să miroasă mixul final. De exemplu, poţi combina două ape de colonie Jo Malone din categorii diferite, aşa cum a făcut Meghan Markle. Poţi alege din următoarele familii olfactive: Floral, Ciprat, Fructat, Condimentat, Lemnos sau Floral-Delicat. Ori, poţi amesteca o apă de colonie cu o aroma mai intensă, din linia Cologne Intense. În plus, multe dintre acestea sunt unisex, aşa că şi partenerul tău îşi poate alege combinaţia favorită astfel încât să obţineţi un adevărat acord de note olfactive. În plus, este distractiv, relaxant şi reconfortant să te joci şi să jonglezi cu diverse arome, până obţii mixul mult dorit. Puteţi folosi amândoi ca bază o apă de colonie unisex, cu note de citrice, lemoase sau condimentate, pentru ca mai apoi fiecare să adauge o altă aromă care să-l definească.

Parfumurile Jo Malone sunt disponibile exclusiv în Obsentum Băneasa Shopping City.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO