Cum se îmbracă un bărbat business? 5 ţinute de nelipsit din garderobă - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cum se îmbracă un bărbat business? 5 ţinute de nelipsit din garderobă

Stiliştii Bman.ro vin cu cinci recomandări pentru cei care lucrează în corporaţii sau în mediul de business.
Share this article

Haina îl face pe om sau omul pune în valoare o haină? În cazul unui bărbat de afaceri, imaginea este extrem de importantă.

Stiliştii Bman.ro vin cu cinci recomandări pentru cei care lucrează în corporaţii sau în mediul de business.

Ne dorim să venim în ajutorul tuturor bărbaţilor din România şi să le recomandăm ţinutele potrivite pentru garderoba şi buzunarul lor. Spre deosebire de femei, bărbaţilor le este mai greu să asorteze diverse obiecte vestimentare în funcţie de culori, texturi sau sezon. Se întâmplă de multe ori să avem probleme în a ne alege ţinutele pentru că nu ştim ce cămaşă merge la un anumit costum sau ce pantofi ar trebui să se potrivească obiectelor vestimentare alese. Prin noi, bărbaţii vor avea un sprijin şi vor şti cum să-şi aleagă ţinuta care să-i pună în valoare. Şi în cazul bărbaţilor, contează stilul, mai ales pe segmentul de business unde putem spune că imaginea vinde”, a explicat Vlad Tofan, cofondator al magazinului Bman.ro.

Costumul gri

Costumul de culoare gri închis confecţionat din ţesătură fină de lână, reprezintă o alegere inspirată care nu ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat. Nuanţa costumului oferă versatilitate şi un plus de confort. Culoarea gri a costumului se potriveşte foarte bine cu o cămaşă bleu şi cu o pereche de pantofi bleumarin.

De asemenea, o cămaşă în dungi aduce un plus de eleganţă ţinutei, iar cravata aleasă trebuie să fie simplă sau cu buline. Adepţii stilului 100% elegant pot opta şi pentru un ac de cravată în culoarea costumului.

Recomandăm alegerea unor pantofi pe modelul Double Monk Strap sau Derby pentru a completa aspectul business. Este foarte important ca bărbaţii să aleagă şi o curea care să fie întotdeauna în aceeaşi nuanţă cu cea a pantofilor.

Totodată, batista este un element cheie. Ea nu trebuie să lipsească de la buzunarul sacoului!

Costumul negru

Un alt costum must have care nu poate să lipsească din garderoba de business a unui bărbat este cel negru. Recomandarea Bman.ro este ca bărbaţii să opteze pentru un costum negru atunci când urmează să participe la un eveniment important şi nu zilnic la birou.

Dacă la costumul gri bărbaţii pot asorta o cămaşă bleu, la costumul negru este recomandată cămaşa albă, cu guler spread sau clasic şi manşete cu dublă funcţionalitate.

Cu o cravată neagră un bărbat nu va da niciodată greş, iar dacă vrea să iasă în evidenţă poate alege o cravată cu imprimeu Paisley în nuanţe închise (bordo, mov sau verde).

Pentru costumele negre, batista albă este singura care poate fi accesorizată. De asemenea, nuanţa pantofilor trebuie să fie tot neagră!

Costumul Navy

Cel mai popular costum pe care orice bărbat ar trebui să-l aibă în garderoba sa este cel Navy. Acesta poate fi purtat atât pe timp de zi în mediul de lucru, cât şi seara, la un eveniment.

Bman.ro recomandă un costum format din 3 piese pentru a menţine cromatica elegantă, chiar şi atunci când un bărbat renunţă la sacou pe parcursul zilei. Acesta poate fi asortat cu cămăşi în nuanţe foarte deschise de roz, alb sau bleu. Pentru un plus de eleganţă, la evenimentele de seară, ei pot accesoriza ţinuta cu un ac pin.

Cravata aleasă poate fi simplă, cu buline sau dungi în nuanţe de bordo, albastru, bleumarin, maro sau mov. La capitolul încălţăminte, se poate opta pentru pantofii pe model Derby care se asortează cu cravată sau pentru cei Oxford de tip medalion.

Ţinuta compusă din pantaloni, vestă şi sacou

O ţinută diferită faţă de costumul clasic este cea formată din pantaloni şi vestă din acelaşi material, alături de un sacou care vine în completarea ei. Este foarte important este ca piesele vestimentare din componenţa unei ţinute să aibă o continuitate. O recomandare ar fi ca dungile de pe vestă şi pantalonii să vină în completarea carourilor de pe sacou. Cămaşa cea mai potrivită pentru acest tip de ţinută este cea albă simplă. În acest mod, bărbaţii vor evita supraîncărcarea cromatică a ţinutei.

Pata de culoare o reprezintă cravata mov, iar batista albă la buzunarul sacoului oferă un impact vizual plăcut.

Pentru acest tip de ţinută care poate fi purtată atât la birou, cât şi într-un cadru familiar, sunt recomandaţi pantofii Derby bleumarin.

Ţinuta la care pantalonul este elementul cheie

Pentru adepţii stilului casual, Bman.ro propune ţinute formate din pantaloni sau jeanşi, cămaşă şi pantofi. Este o ţinută confortabilă, uşor de accesorizat care poate fi purtată cu lejeritate pe timp de zi.

Pentru cei care optează pentru jeanşi, Bman.ro recomandă cămăşile în dungi sau în carouri. În zilele mai friguroase, bărbaţii pot alege şi un pulover peste cămaşă. În completarea ţinutei, pantofii trebuie să fie foarte flexibili, de preferat cu talpă uşoară de spumă.

În colecţia Bman.ro pentru sezonul de toamnă-iarnă veţi putea găsi şi o gamă variată de paltoane care pot fi asortate cu uşurinţă, indiferent de ţinuta aleasă.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora