Căutare

Share this article

Muzeul Municipiului Bucureşti anunţă deschiderea expoziţiei ”Muzeul Vârstelor”, mâine de la ora 17.00, la Casa Filipescu-Cesianu. Vizitatorii vor vedea în această expoziţie cum se trăia pe vremuri, detalii ale vieţii din Bucureştiul ultimilor 300 de ani, din perspectiva spaţiului public şi a celui intim.

”Care este amprenta pe care traiul urban o lasă asupra individului”, ”ce legături se pot stabili între moştenirea culturală şi cea genetică?” sau ”cum poate omul să se adapteze evoluţiei neîntrerupte a tehnologiei” sunt câteva dintre întrebările la care aceast proiect îşi propune să răspundă.

Expoziţia ”Muzeul Vârstelor – povestea fiecăruia dintre noi de la copilărie la senectute” valorifică obiecte autentice din toate colecţiile Muzeului Municipiului Bucureşti, într-un concept curatorial modern şi provocator, dezvoltat şi pus în practică de o amplă echipă interdisciplinară, formată din muzeografi, conservatori, specialişti în antropologie, restauratori, graficieni, redactori şi tehnicieni.

”Adunăm în muzeul personal, a cărui vitrină este chipul nostru, tot ceea ce întâlnim şi consumăm pe măsură ce creştem, de la şcoală la carieră, pe de-o parte. Iar pe de altă parte, purtăm şi amprenta unei cronologii orizontale, a ceea ce dorim să devenim, nu prin forţa împrejurărilor şi a circumstanţelor, ci prin forţa schimbărilor provocate de noi”, a declarat Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului Bucureşti. Programul de vizitare a expoziţiei va fi de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18:00 (ultimul vizitator 17.30).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO