Căutare

Share this article

Stilista lui Smiley, Irina Voinea şi-a lansat prima colecţie de menswear prezentată sub denumirea INTRO. Prezentarea a avut loc ieri la vila IQOS by Qreator, dar nu a fost o preznetare de modă clasică şi un show de fashion eterogen, o celebrare a asrtelor – poezie, muzică, creaţii vestimentare, construcţii, lumini, video-proiecţii şi măşti cablate.

Îmi place ideea de a ieşi din realitatea cotidiană, într-o lume fantasy, imaginară, pe care o poţi interpreta aşa cum vrei tu, unde imaginaţia de fapt nu are nicio limită şi unde orice e posibil. Ca în basme, pe Tărâmul Celălalt”, a declarat Irina Voinea.

În deschiderea lansării a cântat Valeria Stoica, artista neconvenţională din Republica Moldova, iar Smiley şi Pavel Bartos, cu ţinute special create de Irina au prezentat întregul eveniment.

Alături de Irina, la lansarea colecţiei INTRO au fost Smiley, Andi Moisescu, Cornel Ilie, Alin Galăţescu, Otravă, Giulia, Răzvan Ciobanu, mulţi prieteni şi persoane dragi care au felicitat-o pentru acest debut spectaculos.

Irina a studiat design vestimentar la prestigioasa universitate University for the Creative Arts din Londra, unde a fost remarcată încă din primul an pentru simţul incredibil al materialelor fine, pentru exploziile de culoare curajoase şi croielile avangardiste.

A impresionat la London Graduate Fashion Week în Londra şi a invadat podiumul cu o colecţie inedită la Soirees de la Mode în Bucureşti. Deşi a primit oferte de colaborare de la designeri celebri, (Dsquared şi McQueen), Irina a ales să evolueze în direcţie personală, să-şi exprime liber fanteziile vestimentare şi, în 2012 începe să-şi contruiască propriul drum, IVY.

Am avut câteva oferte, am intrat în contact cu McQueen şi designerii de la Dsquared – care erau foarte entuziasmaţi de colecţia mea de la London Graduate Fashion Week. Am decis însă să merg pe evoluţia propriului brand aşă că, în 2012, în camera de zi a părinţilor, am conceput primele 30 de tricouri pe care le-am făcut în colaborare cu pictorul Paul Hitter. M-am dus la un târg cu primele mele creaţii şi nu am vândut nici măcar unul! A fost extrem de dezamăgitor! Dar apoi le-am dat câtorva artişti celebri din România, printre care Smiley, Alex Velea, Antonia, Giulia etc. Şi aşa a început totul.” – a mărturisit Irina.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO