Cupa Unu Mai - prima competiţie de sailing bucureşteană în 2016 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Startul concursurilor pentru ambarcaţiunile de tip Dinghy în Bucureşti este dat anul acesta de Clubul Sportiv Balkan în colaborare cu Yacht Club Bucureşti prin „Cupa Unu Mai”, competiţie desfăşurată pe lacul Herăstrău. La cea de a VII-a ediţie a sa, Cupa 1 Mai, a adunat la start 8 concurenţi la clasa Optimist, 4 la clasa Laser 4.7, 8 la clasa Laser Radial şi 5 echipaje la clasa 470.

În prima zi de curse, primul start a fost dat la ora 12:00 în contextul unui vânt ce oscila atât ca direcţie, cât şi ca intensitate (6-10 km), dar pe fondul unei vremi favorabile  cu temperaturi ridicate şi cer senin. La  clasa Optimist Philipp Frick (Sportul Studenţesc) a reuşit să câştige fără probleme toate cele 5 curse. Primele 4 curse au fost câştigate de Maximilian Roşca (Sportul Studenţesc) la clasa Laser 4.7 şi de Răzvan Pîslaru (Electrica Bucureşti) la clasa Laser Radial. Lucrurile nu au stat însă la fel şi la clasa 470, acolo unde  cele două echipaje ale Sportului Studenţesc formate  de Iulia Fulicea şi Paul Negoescu, respectiv Mugur Roşca şi Mihai Făgărăşan, se aflau la egalitate după cele 4 curse, ambele echipaje reuşind să câştige câte 2 curse.

În a doua zi de competiţie, organizatorii concursului au reuşit să dea startul unei curse la clasa Optimist şi două la clasele Laser 4.7, Laser Radial şi 470 pe o vreme destul de neprietenoasă  cu o temperatură mai scăzută faţă de ziua precedentă, şi cu acelaşi vânt oscilant atât ca direcţie, cât şi ca intensitate. După cele 6 curse, Philipp Frick  a câştigat detaşat  la clasa Optimist, la fel ca şi Răzvan Pîslaru la clasa Laser Radial. Maximilian Roşca a caştigat şi el, dar nu cu un scor perfect la fel ca şi cei doi, el pierzând locul 1 în a V-a cursă în faţa colegei sale de club Mara Frick. La clasa 470 lucrurile nu au fost atât de evidente, iar lupta pentru primul loc s-a dat până în ultimul moment între cele două echipaje experimentate, prima poziţie fiind ocupată în final de către Iulia Fulicea şi Paul Negoescu.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO